F1: Λεπτό ζήτημα για τη Ferrari οι εντολές ομάδας

H Ferrari δεν είναι ακόμη έτοιμη να υποστηρίξει έναν οδηγό έναντι του άλλου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της φετινής σεζόν στη Formula 1.

F1: Λεπτό ζήτημα για τη Ferrari οι εντολές ομάδας

H Ferrari δεν είναι ακόμη έτοιμη να υποστηρίξει έναν οδηγό έναντι του άλλου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της φετινής σεζόν στη Formula 1.

O διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Mattia Binotto, ανέφερε ότι η τακτική να δώσει προεταιότητα η Scuderia σε έναν από τους δύο οδηγούς της σε τόσο πρώιμο στάδιο της σεζόν αποτελεί ένα ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα. Αυτή τη στιγμή, στο βαθμολογικό πίνακα, ο Charles Leclerc βρίσκεται στη 2η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών με 170 βαθμούς (38 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής Max Verstappen), ενώ ο Carlos Sainz βρίσκεται στην 4η θέση, με 133 βαθμούς (18 πίσω από τον Sergio Perez).

Ο Binotto επιμένει ότι η Ferrari εστιάζει την προσοχή Ferrari εστιάζεται στα καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα ως σύνολο, σε αυτό το στάδιο της σεζόν, και όχι να δώσει προτεραιότητα σε έναν εκ των δύο οδηγών. Ο 52 ετών Ιταλός δήλωσε: «Πρώτον, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε αγώνα είναι να μεγιστοποιήσουμε τους βαθμούς της ομάδας. Προφανώς, υπάρχουν δύο πρωταθλήματα, τα οποία είναι το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και το Πρωτάθλημα Οδηγών».

«Με τη μεγιστοποίηση των βαθμών της ομάδας, είμαι αρκετά σίγουρος ότι μεγιστοποιούμε επίσης την ευκαιρία των οδηγών, αφαιρώντας βαθμούς από τους αντιπάλους. Οι αντίπαλοι δεν πρέπει να είναι ο Charles για τον Carlos και ο Carlos για τον Charles, αλλά σίγουρα ο Max (Verstappen), ο Lewis (Hamilton) και οι άλλοι».

Στο GP Μ. Βρετανίας, επικρίθηκε αρκετά η επιλογή της Ferrari να μην δώσει προτεραιότητα στον Leclerc, έως ότου ήταν αναγκασμένη να το κάνει. Ωστόσο, δεν είχε μεγάλη σημασία έπειτα από το στρατηγικό λάθος που διέπραξε το pit wall της Scuderia κατά την επέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας στα τελικά στάδια του αγώνα και κόστισε τη νίκη στο Μονεγάσκο οδηγό. Στα αρχικά στάδια του σπριντ της Αυστρίας, οι οδηγοί της Scuderia μάχονταν μεταξύ τους, καθώς ο Leclerc επέλεξε να συντηρήσει τα ελαστικά του, αλλά ο Sainz πίεζε.

Charles Leclerc - Carlos Sainz (Ferrari), GP Αυστρίας 2022

Προς το παρόν, η τακτική της Ferrari είναι να ευνοεί τον οδηγό που προπορεύεται στην πίστα. Άλλωστε, ο Sainz πιστεύει ότι θα είναι καλύτερος στο δεύτερο μισό της σεζόν. Όπως δήλωσε ο Binotto: «Αυτός είναι ο τρόπος που το βλέπουμε. Tο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα είναι αυτό που έχει προτεραιότητα. Πιστεύουμε ότι αυτός ο τρόπος, σίγουρα σε αυτή τη φάση του Πρωταθλήματος, είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε».

«Αν, αργότερα στο Πρωτάθλημα, θα υπάρξει ένας από τους δύο οδηγούς που θα έχει περισσότερες πιθανότητες, σίγουρα μπορεί να προσπαθήσουμε να του δώσουμε πλήρη προτεραιότητα, αλλά δεν βρισκόμαστε σε αυτή η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Οπότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, αλλά και πάλι, είμαι αρκετά χαρούμενος που βλέπω τους δύο οδηγούς να αγωνίζονται» (μεταξύ τους).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!