F1: H Red Bull σταμάτησε μεταγραφή του Christian Horner στη Ferrari

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, αποκάλυψε ότι η Πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1 αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια τον επικεφαλής της, Christian Horner, για να αποτρέψει τη μεταγραφή του στη Ferrari πέρυσι.

F1: H Red Bull σταμάτησε μεταγραφή του Christian Horner στη Ferrari

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, αποκάλυψε ότι η Πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1 αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια τον επικεφαλής της, Christian Horner, για να αποτρέψει τη μεταγραφή του στη Ferrari πέρυσι.

Η Red Bull αναγκάστηκε να καταβάλει εκατομμύρια στον Christian Horner για να εμποδίσει τη μεταγραφή του στη Ferrari πέρυσι, όπως αποκάλυψε ο αγωνιστικός σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας Helmut Marko. Ο Horner είναι επικεφαλής της Red Bull στη Formula 1 από τη δημιουργία της ομάδας το 2005, έπειτα από την αγορά της Jaguar από τη Ford. Υπό τη διεύθυνση του Βρετανού, η Red Bull έχει κατακτήσει 11 Πρωταθλήματα στη Formula 1 και 99 νίκες σε Grand Prix.

Παράλληλα, η Ferrari δεν έχει δει τίτλο από το 2008. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της Red Bull οφείλεται και στον Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικό στέλεχος, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα ότι είχε δελεαστεί να μεταβεί στην ομάδα του Maranello στο παρελθόν: «Είχα μπει στον πειρασμό να πάω εκεί στο παρελθόν, είναι μια θρυλική μάρκα. Ήρθαν σε επαφή μαζί μου το 1993, νομίζω, και στη συνέχεια το 1997, όταν πήγα από τη Williams στη McLaren».

«Και αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη επιλογή. Εκείνη την εποχή, τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά και δεν ήθελα να αλλάξουν σχολείο. Αν είχα πάει στη Ferrari θα έπρεπε να μετακομίσω στην Ιταλία και θα ήταν περίπλοκο. Αυτό είχε αντίκτυπο». Ο Newey απέφυγε να αναφερθεί στην τρίτη και μεγαλύτερη προσπάθεια που έκανε η Ferrari να τον αποκτήσει το 2014, με μία πολύ υψηλή οικονομική προσφορά.

Ο Helmut Marko σχολίασε για την τελευταία περίπτωση: «Ο (Luca) Montezemelo (πρόεδρος της Ferrari τότε) ζητωκραύγαζε ήδη στο paddock και ήθελε να ανακοινώσει τη συμφωνία. Αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας καταφέραμε να αλλάξουμε γνώμη στο Newey». Έπειτα από αυτό, η Red Bull είχε ανακοινώσει ότι ο Newey θα απομακρυνόταν από την καθημερινή λειτουργία της ομάδας για να ασχοληθεί και με παράλληλα εγχειρήματα, όπως η εξέλιξη ιστιοπλοϊκών σκαφών για το America’s Cup και το hypercar Aston Martin Valkyrie.

Πρόσφατα, ο Marko είχε αποκαλύψει επίσης ότι η Mercedes είχε προσεγγίσει τον Newey στις αρχές της φετινής χρονιάς, μέσω της Jayne Poole, ανωτέρας συμβούλου του επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, η οποία προσλήφθηκε φέτος από τη Red Bull, όπου εργαζόταν ως διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, ο Newey αρνήθηκε ευγενικά την προσέγγιση και υπέγραψε πρόσφατα ανανέωση του συμβολαίου του με τη Red Bull.

Τώρα, ο Marko αποκάλυψε επίσης ότι η Ferrari ενδιαφέρθηκε να προσλάβει τον Christian Horner για να αντικαταστήσει τον Mattia Binotto που θα αποχωρούσε από τη Scuderia και προσέγγισε τον Βρετανό με μία δελεαστική προσφορά στο GP Καναδά του 2022. Ο Marko δήλωσε: «Μου πήρε άλλη μια ολόκληρη νύχτα για να πείσω τον Horner να παραμείνει στη Red Bull, και μας κόστισε περισσότερα εκατομμύρια».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!