F1: Ο Adrian Newey ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της Formula 1, Adrian Newey, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull και θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη επικεφαλής τεχνικού στελέχους στην ομάδα του Milton Keynes.

F1: Ο Adrian Newey ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της Formula 1, Adrian Newey, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull και θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη επικεφαλής τεχνικού στελέχους στην ομάδα του Milton Keynes.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Adrian Newey με τη Red Bull έληγε στο τέλος του τρέχοντος έτους, γεγονός που προκάλεσε εικασίες ότι ο 64χρονος Βρετανός, κορυφαίος τεχνικός της Formula 1 εδώ και πολλές δεκαετίες, θα μπορούσε να βρεθεί στο στόχαστρο προσφορών από αντίπαλες ομάδες. Έπειτα από το πολύ καλό ξεκίνημα της Red Bull στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1, όπου έχει σημειώσει το «1-2» σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, η ομάδα και ο Newey επέσπευσαν τις διαδικασίες για να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες μιας νέας πολυετούς συμφωνίας.

Ο Newey θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη επικεφαλής τεχνικούς στελέχους, έχοντας την εποπτεία της ανάπτυξης της ομάδας της Red Bull, του παραρτήματος προηγμένης τεχνολογίας Advanced Technology και του νέου τμήματος μονάδων ισχύος, το οποίο ήδη διαθέτει προσωπικό 400 ατόμων. Παρόλο που δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση υπογραφής του νέου συμβολαίου, ούτε λεπτομέρειες για τη διάρκειά του, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Newey δεσμεύτηκε εκ νέου επίσημα στην ομάδα που προσχώρησε το 2006: «Ο Adrian ήταν ένα θεμελιώδες κομμάτι από την αρχή σχεδόν», δήλωσε ο Horner.

«Καλύπτει πολλούς τομείς και το γεγονός ότι έχουμε το βάθος της εμπειρίας και των γνώσεών του για να βασιστούμε, και τον τρόπο που δουλεύει με τα νέα παιδιά, είναι σπουδαίο. Έχει το ίδιο κίνητρο όπως πάντα. Προφανώς, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στα τμήματα Powertrains και Advanced Technology της Red Bull. Έτσι, καλύπτει τους τρεις πυλώνες των εγκαταστάσεων στο Milton Keynes».

Ο Newey συνεργάζεται στενά με τον τεχνικό διευθυντή πλαισίου της Red Bull, Pierre Wache και τους επικεφαλής του τμήματος μονάδων ισχύος, Ben Hodgkinson και της Advanced Technology, Rob Gray. O Christian Horner σχολίασε για την καθημερινή ενασχόληση του Adrian Newey: «Είναι μια επιχείρηση ανθρώπων, και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσει την τεχνογνωσία του. Δεν χρειάζεται να είναι εκεί κάθε μέρα για ένα συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε το εύρος της εμπειρίας του σε όλη την ομάδα».

Ο Horner δήλωσε επίσης ότι το ενδιαφέρον του Newey έχει κεντρίσει η προοπτική της Red Bull να κατασκευάσει τις δικές της μονάδες ισχύος από το 2026, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα θα κατασκευάζει όλα τα μέρη του μονοθεσίου μόνη της για πρώτη φορά: «Ο Adrian είναι ένας πολύ ικανός μηχανολόγος όσον αφορά όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ανάφλεξη. Μπορείτε να δείτε ότι έχει ενστερνιστεί πλήρως την ιδέα, και βλέπει τις πραγματικές δυνατότητες που προσφέρει μακροπρόθεσμα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!