F1: Η Mercedes έχει προκλήσεις να αντιμετωπίσει

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι γνώριζε από την πρώτη στιγμή που οδήγησε το φετινό μονοθέσιο της Mercedes τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η γερμανική ομάδα φέτος.

F1: Η Mercedes έχει προκλήσεις να αντιμετωπίσει

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι γνώριζε από την πρώτη στιγμή που οδήγησε το φετινό μονοθέσιο της Mercedes τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η γερμανική ομάδα φέτος.

Στο τριήμερο τεστ προετοιμασίας των ομάδων της Formula 1 για τη φετινή σεζόν, η Mercedes προσπάθησε να διατηρήσει τις προσδοκίες σε χαμηλό επίπεδο, όσον αφορά τις δυνατότητές της να διεκδικήσει τον τίτλο, καθώς φαίνεται ότι γνωρίζει ήδη ορισμένες από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει.

Αυτό δήλωσε άλλωστε ο Lewis Hamilton: «Ήξερα από τη στιγμή που οδήγησα το μονοθέσιο πού βρισκόμασταν και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Το θετικό είναι ότι φέτος δεν θα έχουμε τις αναπηδήσεις και αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Προσπαθώντας να καταλάβουμε ποια ήταν τα προβλήματα, ενώ οι αναπηδήσεις κάλυπταν πραγματικά τόσα πολλά πράγματα, που καθιστούσε δύσκολο να καταλάβουμε τι συνέβαινε. Έτσι, τώρα δεν το έχουμε αυτό».

«Και τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στην καθαρή απόδοση. Έτσι, με ενθάρρυνε που είδα τη συγκέντρωση και το θάρρος όλων μέσα στην ομάδα, είναι τόσο συγκεντρωμένοι στο να μας φέρουν πίσω στην κορυφή. Έτσι, δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν. Αλλά αυτή εξακολουθεί να είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχει κερδίσει πολλά Πρωταθλήματα. Οπότε πιστεύω σε αυτούς».

«Όσον αφορά τα πράγματα που έχουμε εδώ, έχουμε μια πίσω αεροτομή που θα δοκιμάσουμε, η οποία ελπίζουμε ότι θα είναι πιο κατάλληλη για αυτή την πίστα. Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τα πάντα, αλλά ελπίζω ότι θα μας ωθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Όπως κάνουν όλοι, υπήρχαν δεδομένα που έπρεπε να εξετάσουμε, έχουμε σίγουρα μια πολύ καλύτερη κατανόηση για το πού πρέπει να τοποθετήσουμε το μονοθέσιο, πού βρίσκονται τα αδύνατα σημεία του. Αυτά δεν θα διορθωθούν τώρα. Αλλά οι άνδρες και οι γυναίκες πίσω στο εργοστάσιο επικεντρώνονται στο να φτάσουν εκεί το συντομότερο δυνατόν».

Η καινούργια πίσω αεροτομή που διαθέτει ήδη η Mercedes, με κοιλότητα στο κέντρο των πτερυγίων, στοχεύει στη μείωση της οπισθέλκουσας. Το γεγονός ότι η Mercedes δεν θα ξεκινήσει δυνατά ούτε τη φετινή σεζόν, έκανε πρώην Πρωταθλητές όπως ο Jenson Button και ο Damon Hill να σχολιάσουν ότι ενδέχεται να επηρεάσει την προθυμία του Hamilton να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα, καθώς το ισχύον λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς.

O Hamilton απάντησε: «Οι άνθρωποι δημιουργούν φήμες χωρίς γεγονότα και αυτό ποτέ δεν βοηθάει. Θα πίστευε κανείς ότι και οι δύο θα ήξεραν καλύτερα μέχρι τώρα. Είμαι με τη Mercedes από τότε που ήμουν 13 ετών. Έχοντας περάσει μια δύσκολη χρονιά όπως πέρυσι, είμαι ακόμα εδώ. Είτε έχουμε μια δύσκολη χρονιά φέτος είτε όχι, θα είμαι ακόμα εδώ».

«Είμαι μαχητής και αγωνιζόμαστε ως ομάδα. Λατρεύω την πρόκληση να βρίσκω λύσεις και εξακολουθώ να πιστεύω ότι είμαι σε θέση να βάλω το μονοθέσιο σε σημεία που ίσως άλλοι δεν είναι σε θέση να το κάνουν. Και μου αρέσει αυτή η πρόκληση. Φυσικά και επιθυμώ να ξεκινήσω τη σεζόν με ένα σπουδαίο μονοθέσιο. Αλλά το ταξίδι είναι αυτό που νομίζω ότι μετράει πραγματικά. Επομένως, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση με το συμβόλαιό μας».

«Ήμουν πάντα πολύ, πολύ χαλαρός. Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να το ολοκληρώσουμε αυτή τη στιγμή. Είμαι σε πολύ τυχερή θέση. Θα το κάνω όταν θα είμαστε έτοιμοι. Έχω μια εξαιρετική σχέση με τον Toto (Wolff) και τη Mercedes. Υποστηρίζουμε πλήρως ο ένας τον άλλον. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα χτίσουμε μαζί το μέλλον».

«Είμαι πραγματικά περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε εντός και εκτός πίστας, και για τα πιθανά νέα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε προχωρώντας μπροστά. Οπότε θα φτάσουμε και εκεί, εκτός και αν συμβεί κάτι στη σχέση μας και εγώ και ο Toto μπούμε στο ρινγκ του μποξ! Διαφορετικά, είμαστε εντάξει».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Mercedes, στην προσπάθειά της να βελτιωθεί, προσέλαβε ως σύμβουλο της ομάδας την Jayne Poole, πρώην διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Red Bull, η οποία ταξίδευε τακτικά σε αγώνες και έχει πολύ καλή γνώση του τρόπου λειτουργίας της αυστριακής ομάδας. Αυτό αναμένεται να βοηθήσει τη Mercedes να μάθει μερικά μυστικά του αντιπάλου της.

Επίσης, ο Jerome D’Ambrosio, πρώην οδηγός της Formula 1 και πρώην επικεφαλής της ομάδας Venturi στη Formula E, βρίσκεται στα pits της Mercedes και αναμένεται να προσχωρήσει σε αυτήν, πιθανότατα αναλαμβάνοντας το πρόγραμμα νεαρών οδηγών.

Δείτε τον οδηγό του MotorOne.gr για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1.

Christian Horner, Jayne Poole, Adrian Newey

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!