DTM – Hockenheim: Νέος Πρωταθλητής

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους δύο τελευταίους αγώνες της φετινής σεζόν του DTM στο Hockenheim, όπου ο Sheldon van der Linde κατάκτησε τον τίτλο.

Με έναν διπλό αγώνα στην πίστα του Hockenheim ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν του DTM, που ανέδειξε Πρωταθλητή τον 23χρονο Νοτιοαφρικανό Sheldon van der Linde. Στον επεισοδιακό πρώτο αγώνα, που είχε πολλά ατυχήματα, ο van der Linde κατάφερε να παραμείνει εκτός μπελάδων.

Παρότι ξεκίνησε τον αγώνα από τη 16η θέση εκκίνησης, καθώς είχε δεχθεί ποινή 10 θέσεων για μία παρατυπία στη διαχείριση των ελαστικών στη BMW του στις κατατακτήριες δοκιμές από την ομάδα της Schubert, κατάφερε να τερματίσει 2ος.

O poleman Lucas Auer κατάφερε να διατηρηθεί επικεφαλής, ευνοημένος από το γεγονός ότι όταν διακόπηκε ο αγώνας με κόκκινη σημαία, έπειτα από καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων, τηρήθηκε η κατάταξη του προηγούμενου από τη διακοπή γύρου και δόθηκε επανεκκίνηση με τα αυτοκίνητα σε μία σειρά (και όχι δύο, όπως γίνεται συνήθως), καθώς ο Marco Wittmann, που είχε περάσει μπροστά, βρέθηκε και πάλι πίσω από τη Mercedes του Αυστριακού.

Εντέλει, μεταξύ τους κατάφερε να παρεισφρήσει ο Sheldon van der Linde, παρότι στα αρχικά στάδια του αγώνα χτύπησε το αυτοκίνητό του ένα από τα ελαστικά που είχε χάσει ο αδερφός του, Kelvin van der Linde. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο νεαρός Νοτιοαφρικανός κατάφερε να παραμείνει επικεφαλής στη βαθμολογία με διαφορά μόλις δύο βαθμών από τον Auer, ενόψει του φινάλε της σεζόν.

Στην εκκίνηση του δεύτερου αγώνα, ο δύο φορές Πρωταθλητής Marco Wittmann τέθηκε επικεφαλής από την 4η θέση εκκίνησης, εμπρός από το Audi του poleman (και τρεις φορές Πρωταθλητή) Rene Rast, τον 3ο οδηγό που είχε μαθηματικά ελπίδες για τον τίτλο. Μετά το pit stop του Wittmann, οι δύο πολυπρωταθλητές έδωσαν σκληρή μάχη για την πρωτοπορία, με τον Rast να επικρατεί. Ωστόσο, ο 35χρονος Γερμανός είχε μία μικρή έξοδο, πιέζοντας υπερβολικά.

Ο Wittmann κατάφερε να περάσει και πάλι επικεφαλής και παρέμεινε πρώτος έως την καρό σημαία, για να σημειώσει την πρώτη του φετινή νίκη στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Μία αστοχία πίσω δεξιού ελαστικού του Clemens Schmid χάρισε την 3η θέση στον Sheldon van der Linde, ο οποίος ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής ανεβαίνοντας στο βάθρο για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο, κάτι που είχε να κάνει από τη διπλή νίκη του στο Lausitzring το Mάιο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!