DTM – Lausitzring: Διπλή νίκη του Sheldon van der Linde

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους αγώνες του DTM στο Lausitzring, όπου ο Sheldon van der Linde έγινε ο πρώτος οδηγός που κατακτά διπλή νίκη φέτος.

O 23χρονος Νοτιοαφρικανός Sheldon van der Linde χάρισε στην καινούργια BMW M4 την πρώτη της νίκη στο DTM και επανέλαβε το κατόρθωμά του στο δεύτερο αγώνα. Συνεπώς, η πρωτοεμφανιζόμενη φέτος ομάδα της Schubert έχει κατακτήσει τη νίκη στους μισούς αγώνες που έχει αγωνιστεί και ο οδηγός της βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ο van der Linde απέσπασε την πρωτοπορία από τον poleman Lucas Auer (με Mercedes της ομάδας Winward) στην πρώτη στροφή του πρώτου αγώνα, ενώ ο πίσω τους, ο Luca Stolz (Mercedes), προσπέρασε τον έτερο οδηγό της ομάδας της HRT, τον Ινδό Arjun Maini, για την 3η θέση.

Ο Auer επιχείρησε το undercut επί του van der Linde, όταν το άνοιξε το παράθυρο των pit stop στον 7ο γύρο. Ωστόσο, μια καθυστέρηση στη στάση για αλλαγή ελαστικών, όχι μόνο δεν επέτρεψε στον Auer να απειλήσει τον Νοτιοαφρικανό επικεφαλής, αλλά του κόστισε και μία θέση από τον Stolz.

Παρά τη βροχή που έπληξε την πίστα, ο ασφαλτοτάπητας παρείχε επαρκή πρόσφυση για τα σλικ ελαστικά, προστατεύοντας τη στρατηγική αυτών που είχαν επισκεφθεί νωρίς τα pits. O van der Linde είχε τη δυνατότητα να αυξήσει τη διαφορά του από τον Stolz έως την καρό σημαία, ενώ ο Auer συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο Νοτιοαφρικανός νικητής του πρώτου αγώνα, παρά τα 25 επιπλέον κιλά έρματος επιτυχίας που «κουβαλούσε» στο δεύτερο αγώνα, είχε τη δυνατότητα να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας έως την καρό σημαία από την Mercedes του Maro Engel (Gruppe M), ο οποίος τον πλησίασε στα τελικά στάδια. Ο Engel είχε καταφέρει να βρεθεί στη 2η θέση έπειτα από επεισοδιακή μάχη με τους Rene Rast (που τερμάτισε 3ος) και Mirko Bortolotti.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!