Η επετειακή Pininfarina B95 των 4,4 εκατομμυρίων ευρώ

Μόλις 10 μονάδες θα παραχθούν από την επετειακή αμιγώς ηλεκτρική ανοιχτή Pininfarina B95, της οποίας η τιμή (4,4 εκατομμύρια ευρώ) και η ιπποδύναμη (1.900 ίπποι) προκαλούν… ίλιγγο.

Η επετειακή Pininfarina B95 των 4,4 εκατομμυρίων ευρώ

Μόλις 10 μονάδες θα παραχθούν από την επετειακή αμιγώς ηλεκτρική ανοιχτή Pininfarina B95, της οποίας η τιμή (4,4 εκατομμύρια ευρώ) και η ιπποδύναμη (1.900 ίπποι) προκαλούν… ίλιγγο.

Η Pininfarina είναι ένα από τα ονόματα που προκαλούν τα πιο έντονα συναισθήματα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και το τελευταίο μοντέλο που φέρει το όνομά της είναι η B95: ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar, βασισμένο στο Battista, αλλά με ανοιχτό αμάξωμα χωρίς οροφή, τύπου speedster.

Το «B» στο όνομα σημαίνει «Barchetta» (μικρή βάρκα στα ιταλικά, όνομα που χρησιμοποιείται για ανοιχτά αυτοκίνητα speedster) ως αναφορά στο εντυπωσιακό σχήμα του αμαξώματος και το «95» σηματοδοτεί 95 χρόνια από την ίδρυση της Pininfarina S.p.A. μέχρι την προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής της, το 2025.

Ο Paolo Dellacha, διευθύνων σύμβουλος της Automobili Pininfarina, δήλωσε: «Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό κεφάλαιο της ιστορίας της Automobili Pininfarina μέχρι σήμερα. Η παρουσίαση του B95 είναι το τελευταίο από τα τρία δομικά στοιχεία. Πρώτα, παρουσιάσαμε την Battista Edizione Nino Farina, στη συνέχεια το σχεδιαστικό concept PURA Vision. Τώρα, η νέα Barchetta δείχνει πώς μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι σχεδιαστικές αρχές».

Η αποκλειστικότητα της Pininfarina B95 είναι εξασφαλισμένη, καθώς θα παραχθούν μόλις 10 μονάδες, με τιμή 4,4 εκατομμυρίων ευρώ. Η διχρωμία στο αυτοκίνητο παρουσίασης αποτελείται από μεταλλικό «Bronzo Superga» και «Giallo Arneis» στο εμπρός μέρος, με ένα «95» σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα πίσω από το κεφάλι του οδηγού. Τα εκτεθειμένα ανθρακονήματα είναι διάσπαρτα σε όλο το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του εμπρός splitter και της πίσω αεροτομής.

Μια ειδική έκδοση από σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών στον πίσω άξονα έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την B95, ώστε να τη βοηθήσουν να ξεχωρίσει περισσότερο από την Battista. Φυσικά, η μεγαλύτερη αλλαγή είναι αυτό είναι η έλλειψη παρμπρίζ και οροφής για να προσφέρει μια ασυμβίβαστη εμπειρία οδήγησης με ανοιχτή οροφή.

Το εσωτερικό είναι «η επιτομή ενός κλασικού αγωνιστικού αυτοκινήτου που συναντά το φουτουριστικό σχεδιασμό» σύμφωνα με την Pininfarina. Υπάρχει ένα ταμπλό από ανθρακονήματα με δερμάτινη επένδυση από καφέ δέρμα με ανάγλυφα μοτίβα κατά παραγγελία.

Ο σχεδιασμός των καθισμάτων που αποτελούνται από δύο μέρη, είναι εμπνευσμένος από αυτά που συναντώνται στην PURA Vision concept, και έχουν προστεθεί μοναδικά ένθετα από αλουμίνιο. Η Pininfarina ισχυρίζεται ότι κάθε μία από τις δέκα B95 θα είναι μοναδική χάρη στις «απεριόριστες» επιλογές εξατομίκευσης.

Το σύστημα κίνησης προέρχεται απευθείας από την Battista. Μια μπαταρία 120 kW τροφοδοτεί τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με 1.900 ίππους και 2.340 Nm ροπής, παρέχοντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 300 χλμ./ώρα. Για αυτό και συνιστάται ένα full-face κράνος για τους επιβάτες της B95.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!