Pininfarina PURA Vision: Το premium ηλεκτρικό SUV που ήθε από το μέλλον

Tο πρωτότυπο PURA Vision εγκαινιάζει μια νέα εποχή ηλεκτρικής πολυτέλειας, σύμφωνα με τον Pininfarina.

Pininfarina PURA Vision: Το premium ηλεκτρικό SUV που ήθε από το μέλλον

Tο πρωτότυπο PURA Vision εγκαινιάζει μια νέα εποχή ηλεκτρικής πολυτέλειας, σύμφωνα με τον Pininfarina.

Το όραμά της για τον σχεδιασμό των premium ηλεκτρικών SUV στο μέλλον, μας δείχνει ο οίκος Pininfarina με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Pura Vision.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Paolo Dellacha: «Το PURA Vision είναι η γέφυρα από το παρόν μας σε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Automobili Pininfarina».

Σύμφωνα με τον διάσημο σχεδιαστικό οίκο, το Pura είναι ένα electric Luxury Utility Vehicle (e-LUV) και στόχο έχει να επαναπροσδιορίσει τα SUV. Πηγή έμπνευσης για πολλές από τις ιδέες που εφαρμόστηκαν στο ηλεκτρικό μοντέλο αποτέλεσαν θρυλικά ιταλικά μοντέλα του παρελθόντος, όπως η Cisitalia του 1947 και η Lancia Florida της δεκαετίας του ‘50.

Σχεδιαστικά, εντυπωσιάζει με την χαμηλή οροφή και το κεκλιμένο καπό, τις στενόμακρες γυάλινες πλαϊνές επιφάνειες, την απουσία κολώνων και το ιδιαίτερο άνοιγμα των θυρών«Lounge», σε τρία μέρη: οι εμπρός πόρτες ανοίγουν κανονικά, οι πίσω αντίθετα και τζάμια προς τα επάνω!

Η καμπίνα των 2+2 θέσεων καλύπτεται εξολοκλήρου από γυαλί, ενώ τα ιδιαίτερα λεπτά φωτιστικά σώματα αποτελούνται από μία εξαιρετικά λεπτή LED γραμμή με τεχνολογία μικροϊνών.

Το εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά μαρσπιέ και ο πίσω διαχύτης είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Οι μεγάλες ζάντες 23 ιντσών φορούν χωμάτινα ελαστικά, συμβάλλοντας στον αέρα περιπέτειας που δίνει η μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απλότητα, η κομψότητα και η πολυτέλεια. Υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, head-up display και οθόνη αφής χαμηλά στην κονσόλα για το σύστημα πολυμέσων, η οποία είναι αφαιρούμενη. Ανάμεσα στα υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως είναι τα ανθρακονήματα και το αλουμίνιο.

Το επίσημο ντεμπούτο του εντυπωσιακού αμιγώς ηλεκτρικού SUV είναι προγραμματισμένο τις 17 Αυγούστου, στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!