Nissan: Παρουσιάζει τέσσερα νέα concept στην Auto China

Και τα τέσσερα πρωτότυπα της Nissan είναι εξηλεκτρισμένα και στοχεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας της μάρκας στην Κινεζική αγορά.

Nissan: Παρουσιάζει τέσσερα νέα concept στην Auto China

Και τα τέσσερα πρωτότυπα της Nissan είναι εξηλεκτρισμένα και στοχεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας της μάρκας στην Κινεζική αγορά.

Η Nissan παρουσίασε στην έκθεση Auto China 2024 τέσσερα πρωτότυπα μοντέλα. Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να παρουσιάσει οχήματα τα οποία θα ικανοποιούν πλήρως την κινεζική αγορά αυτοκινήτων, μιας και πρόκειται για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο.

Τα αυτοκίνητα που παρουσιάζει η Nissan είναι «νέας ενέργειας», ή αλλιώς NEV. Η ονομασία αυτή δείχνει την σταδιακή απεξάρτηση της εταιρείας από τους υδρογονάνθρακες.

Τα πρωτότυπα δημιουργήθηκαν από κοινού με την Dong Feng, την κινεζική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, ώστε να προσπαθήσουν, σύμφωνα με τη Nissan, να κατανοήσουν και να προσεγγίσουν πιο εύκολα τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς.

Τα οχήματα είναι δύο SUV και δύο σεντάν. Ξεκινώντας από τα SUV, το Nissan Era Concept κινείται από έναν plug-in υβριδικό κινητήρα.

H κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς χρησιμοποιώντας το σύστημα e-4ORCE και χρησιμοποιεί την ενεργή αερανάρτηση της Nissan για «άνετη και σίγουρη οδήγηση».

Το Epic Concept είναι το άλλο SUV της εταιρείας, όμως αυτό κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και προσφέρει αυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητοδρόμους αλλά και στην πόλη.

Το Epic μπορεί επίσης να λειτουργήσει και σαν μια… φορητή μπαταρία καθώς μπορεί να παρέχει ηλεκτρισμό σε όποια συσκευή τη χρειαστεί (από εξοπλισμό εργασίας, μέχρι εξοπλισμό για κάμπινγκ).

Παρότι τα σεντάν σταδιακά εκλείπουν από τις ευρωπαϊκές αντιπροσωπίες, στην Κίνα εξακολουθούν να έχουν απήχηση. Το Nissan Epoch Concept είναι το αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν το οποίο ικανοποιεί τις ανάγκες των οδηγών σε αστικές και προαστιακές περιοχές.

Διαθέτει μάλιστα και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες ανιχνεύουν τα συναισθήματα του οδηγού και προσαρμόζουν την επικοινωνία του εικονικού προσωπικού βοηθού του οχήματος.

Το Evo Concept από την άλλη, είναι ένα plug-in υβριδικό σεντάν και προσφέρει τον ίδιο εικονικό προσωπικό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος συμβάλλει στην άνετη και ασφαλή οδήγηση.

Εκτός όμως από τα τέσσερα νέα αυτοκίνητα, η Nissan παρουσίασε για πρώτη φορά στην Κίνα τα Hyper Force και Hyper Punk Concept. Ξεκινώντας από το Hyper Force Concept, αυτό σχεδιάστηκε για να προσφέρει υψηλή οδηγική απόλαυση με χαμηλό περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο. Το Hyper Punk από την άλλη σχεδιάστηκε ώστε να εμπνέει την αυτοέκφραση τόσο στο ψηφιακό όσο και στον φυσικό κόσμο.

Αυτή η στρατηγική της Nissan βασίζεται στο μόττο «In China for China», το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία δίνει έμφαση στην συνολική ανταγωνιστικότητα στην κινεζική αγορά. Η Nissan ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει συστήματα πληροφοριών και υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι υπηρεσίες θα ξεκινήσουν να παρέχονται αρχικά σε πελάτες στην Κίνα και θα επεκταθούν και πέρα από αυτή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!