Τίτλοι τέλους για το ατμοσφαιρικό Caterham 7

Η τελευταία έκδοση του Caterham 7 χωρίς υπερτροφοδότηση, θα ονομάζεται 485 Final Edition και θα κατασκευαστεί σε 85 αντίτυπα.

Τίτλοι τέλους για το ατμοσφαιρικό Caterham 7

Η τελευταία έκδοση του Caterham 7 χωρίς υπερτροφοδότηση, θα ονομάζεται 485 Final Edition και θα κατασκευαστεί σε 85 αντίτυπα.

Η Caterham ανακοίνωσε το τελευταίο της ατμοσφαιρικό μοντέλο για την ευρωπαϊκή αγορά, και ακούει στο όνομα Seven 485 Final Edition.

Διαθέσιμες αποκλειστικά για αυτή την τελευταία ειδική έκδοση του βρετανικού μοντέλου θα είναι οι μαύρες σατέν ρίγες, οι οποίες ξεκινάνε από την μπροστινή μάσκα και προχωρούν κατά μήκος του οχήματος, πάνω στο καπό και στο πίσω πάνελ.

Οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 αποχρώσεις αμαξώματος: χρυσό, μπλε, κόκκινο, πράσινο ή μωβ. Θα κατασκευαστεί σε 85 αντίτυπα, και τα 25 από αυτά θα είναι στο κορυφαίο εξοπλιστικό πακέτο CSR, με μεγαλύτερο μεταξόνιο και ανάρτηση εμπνευσμένη από μονοθέσια της Formula 1.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 2 λίτρων της Ford, ο οποίος αποδίδει 228 ίππους και 204 Nm ροπής, με «κόφτη» στις 8,500 στροφές ανά λεπτό. Η ιπποδύναμη από μόνη της δεν προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, ωστόσο, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, το οποίο υπολογίζεται στα 560 κιλά για την απλή έκδοση και στα 605 κιλά για την κορυφαία CSR, εκτοξεύει τη «ρουκέτα τσέπης» της Caterham από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα. H μέγιστη ταχύτητα, σύμφωνα με την εταιρεία, αγγίζει τα 224 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν πολυτέλειες όπως μοκέτα σε όλο το πάτωμα, ταμπλό από ανθρακονήματα και καθίσματα φτιαγμένα από Alcantara. Επάνω στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού, υπάρχει μια ειδική πλακέτα, η οποία δείχνει τον αριθμό του μοντέλου.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να τοποθετήσουν από το εργοστάσιο κλωβό ασφαλείας, αναβαθμισμένη αντλία φρένων, πιο σφιχτά αμορτισέρ και σύστημα πυρόσβεσης. Οι επιλογές αυτές μετατρέπουν το ήδη οδηγοκεντρικό Caterham Seven σε ένα μίνι αγωνιστικό όχημα υψηλών επιδόσεων.

Η τιμή αυτής της ειδικής αποχαιρετηστήριας έκδοσης του Caterham Seven με ατμοσφαιρικό κινητήρα ξεκινά από 67.495 ευρώ για την ευρωπαϊκή αγορά.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!