Nissan Hyper Punk: Concept για influencers

Η Nissan ισχυρίζεται ότι το πρωτότυπο Hyper Punk προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ του εικονικού και του φυσικού κόσμου.

Nissan Hyper Punk: Concept για influencers

Η Nissan ισχυρίζεται ότι το πρωτότυπο Hyper Punk προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ του εικονικού και του φυσικού κόσμου.

Η Nissan παρουσιάζει σταδιακά πέντε concept που θα εμφανιστούν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο την επόμενη εβδομάδα. Το προτελευταίο εξ αυτών είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που ονομάζεται Nissan Hyper Punk. Έχουμε ήδη δει το MPV Hyper Tourer, το off-roader Hyper Adventure και το crossover Hyper Urban τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά το Hyper Punk έχει σχεδιαστεί ως μια μικρότερη πρόταση, που απευθύνεται σε content creators και influencers σύμφωνα με τη Nissan.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως και τα άλλα concept, το Hyper Punk διαθέτει τεχνολογία V2X (Vehicle-to-Everything), που σημαίνει ότι μπορεί όχι μόνο να φορτίζει συσκευές με την μπαταρία του αλλά και να τροφοδοτεί κτίρια.

Το εξωτερικό είναι τολμηρό, όπως έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε από αυτή τη σειρά πρωτότυπων μοντέλων της Nissan. Είναι καθορισμένο από πολυγωνικές επιφάνειες, όπως αναφέρει η Nissan, και το ασημί χρώμα αλλάζει τόνο ανάλογα με την οπτική γωνία.

Υπάρχουν πολλές τριγωνικές λεπτομέρειες – εμφανείς στα φωτιστικά σώματα, στον προφυλακτήρα και στους τεράστιους τροχούς 23 ιντσών. Οι μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω, μαζί με το κοντό μεταξόνιο, καθιστούν το Hyper Punk ιδανικό για οδήγηση τόσο στην πόλη όσο και εκτός δρόμου, σύμφωνα με τη Nissan.

Η διαμόρφωση του εσωτερικού, στο οποίο η πρόσβαση γίνεται εφικτή μέσω μίας ενιαίας θύρας που ανοίγει προς τα επάνω, είναι αρκετά μινιμαλιστική. Υπάρχουν στοιχεία σε στυλ origami στο σχεδιασμό της καμπίνας και η Nissan αναφέρει ότι οι ενσωματωμένες κάμερες μπορούν να καταγράφουν το τοπίο γύρω από το αυτοκίνητο και να το μετατρέπουν, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, για να δημιουργήσουν ένα μοτίβο σε στυλ manga στη διάταξη τριών οθονών που περιβάλλει τον οδηγό.

Όπως και το Hyper Tourer, το Hyper Punk μπορεί να ανιχνεύσει τη διάθεση του οδηγού και να ρυθμίσει τη μουσική και το φωτισμό για να αποδώσει την «ενέργεια και τη δημιουργικότητά» του. Το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να συνδεθεί με διάφορες συσκευές και να παρέχει απρόσκοπτο διαδίκτυο. Το Hyper Punk θα συναντήσει τα αδέρφια του Hyper concept car στο Tokyo Motor Show στις 25 Οκτωβρίου.

Δείτε τις τιμές όλωντ των μοντέλων της Nissan στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!