Lando Norris: «Καιρός δεν ήταν; Γαμ***»!

Ο Lando Noris σχολίασε με ένταση και «γαλλικά» την παρθενική του νίκη στη Formula 1.

Lando Norris: «Καιρός δεν ήταν; Γαμ***»!

Ο Lando Noris σχολίασε με ένταση και «γαλλικά» την παρθενική του νίκη στη Formula 1.

Ο Lando Norris έπρεπε να φτάσει στην 5η του σεζόν στη Formula 1, και το Grand Prix Μαϊάμι, για να κατακτήσει επιτέλους την πρώτη του νίκη στο σπορ, ύστερα από 110 συμμετοχές σε αγώνες και 16 παρουσίες στο βάθρο! Μια νίκη που άξιζε από καιρό, αφού το ταλέντο του έχει αναγνωριστεί προ πολλού.

Ο Lando Norris αξιοποίησε στο έπακρο την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για ένα «δωρεάν» pit stop υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε, και κέρδισε στα ίσα τον τρις Πρωταθλητή και πρωταγωνιστή (και) της φετινής σεζόν, Max Verstappen.

Η ένταση και η χαρά του στη ζωντανή συνέντευξη, αμέσως μετά την παρθενική του νίκη στην F1, με την αναβαθμισμένη McLaren MCL38, ήταν ολοφάνερη: «Καιρός δεν ήταν; Γαμ***! Συγγνώμη», για να συμπληρώσει: «Τι αγώνας! Την περίμενα εδώ και τόσο καιρό, αλλά επιτέλους κατάφερα να την πετύχω».

«Είμαι χαρούμενος για όλη την ομάδα μου, που επιτέλους έφερα το αποτέλεσμα για εκείνους. Ναι, ήταν μια μεγάλη μέρα, ένας μεγάλος αγώνας, αλλά είμαι επιτέλους στην κορυφή και πετάω στα ουράνια».

Ο 24χρονος Βρετανός περίμενε καρτερικά αυτή τη νίκη, από τo GP Ρωσίας του 2021, όταν την πλησίασε πολύ, αλλά τη στερήθηκε λόγω της βροχής στο τέλος εκείνου του αγώνα. «Είμαι περήφανος, για να είμαι ειλικρινής. Θέλω να πω πως πολλοί άνθρωποι αμφέβαλλαν για μένα κατά τη διάρκεια τη πορείας μου».

F1 - Lando Norris (McLaren), GP Μαϊάμι 2024

«Έκανα πολλά λάθη τα τελευταία πέντε χρόνια, στη σύντομη καριέρα μου. Αλλά σήμερα τα καταφέραμε όλα καλά. Οπότε, αυτή η νίκη είναι για όλη την ομάδα. Παρέμεινα στη McLaren διότι μπορούσα να πιστεύω σε αυτήν. Και όντως πίστευα. Και σήμερα τα αποδείξαμε όλα αυτά», κατέληξε ο Norris.

Το είχε προβλέψει άλλωστε, ότι φέτος η McLaren θα κέρδιζε. Παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Zak Brown, είχε δηλώσει πέρυσι ότι στόχος της ομάδας είναι να επιστρέψει στις νίκες στην F1 από το 2025, ο Lando, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αγγλικού Sky Sports F1, ήταν σίγουρος ότι μπορεί να πετύχει την πρώτη του νίκη από το 2024: «Εκατό τοις εκατό, διότι θα συμβεί του χρόνου (το 2024), και θα είμαι με τη McLaren του χρόνου. Αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά». Και όντως ήταν.

F1 - Lando Norris (McLaren), GP Μαϊάμι 2024

Όλα όμως ξεκίνησαν από τον… Valentino Rossi! Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP αποτέλεσε το ίνδαλμα του Norris στα παιδικά του χρόνια. Για τον Lando, το πρότυπο του «Γιατρού», εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στις μοτοσυκλέτες, υπήρξε το έναυσμα για να ξεκινήσει την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αρχικά με μοτοσυκλέτες, πριν κάνει το πέρασμά του στα καρτ και έπειτα στα μονοθέσια, ακολουθώντας το δρόμο μέχρι τη Formula 1 και την πρώτη του νίκη.

«Αρχικά, αυτό που με έφερε κοντά στον Valentino ήταν απλά τα χρώματά του», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο 24χρονος Βρετανός οδηγός της McLaren. «Ήμουν περίπου πέντε χρονών τότε, κι όταν βρίσκεσαι σε αυτή την ηλικία σου αρέσουν μόνο όσα δείχνουν cool! Είχε την λευκή-μπλε Yamaha, με τον κίτρινο φωσφοριζέ εξοπλισμό του, και έδειχνε τόσο cool τύπος σε όλες τις συνεντεύξεις, με την ιταλική του προφορά, όπως και στους πανηγυρισμούς του και σε ό,τι κι αν έκανε, βασικά».

F1 - Lando Norris (McLaren), GP Μαϊάμι 2024

«Τότε ήταν που απέκτησα μια “γουρούνα“, κι έπειτα ένα μηχανάκι μότο-κρος. Σίγουρα αυτά κίνησαν το ενδιαφέρον μου για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, θυμάμαι να βλέπω αγώνες στο Motors TV στη Βρετανία, και λάτρευα τα μηχανάκια».

«Όταν άρχισα να αγωνίζομαι, ο Valentino ήταν η έμπνευσή μου για το σχέδιο του κράνους μου. Το έδωσα σε έναν σχεδιαστή και του είπα πως “λατρεύω τον Rossi” κι έτσι σχεδίασε ένα με μαύρο χρώμιο και πορτοκαλί χρώμα. Ο Rossi είχε τον ήλιο και το φεγγάρι, το δικό μου είχε κάτι σαν τον ήλιο και τον… ήλιο! Έτσι το υιοθέτησα, και το εξέλιξα με την πάροδο των ετών».

F1 - Lando Norris (McLaren), GP Μαϊάμι 2024

Το 2021, έχοντας ήδη κάνει το ντεμπούτο του στην F1, ο Βρετανός επιτέλους συνάντησε το παιδικό του ίνδαλμα. Όπως έχει δηλώσει ο Norris: «Ποτέ δεν είδα αγώνα του MotoGP όσο μεγάλωνα, αλλά αφότου έγινα οδηγός της Formula 1 είχα την τύχη να πάω στον αγώνα του Silverstone το 2021».

«Ήταν περίεργο, θυμάμαι ακόμα τον εαυτό μου να είμαι τόσο νέος και να βλέπω τον Valentino στην τηλεόραση, όπως έβλεπα και τον Lewis Hamilton και τον Fernando Alonso να αγωνίζονται, και τώρα βρίσκομαι στο ίδιο grid μαζί τους». Και τους κερδίζει, πλέον, θα συμπληρώσουμε εμείς…

F1 - Lando Norris (McLaren), GP Μαϊάμι 2024

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!