Ανασφάλιστα οχήματα: Διευκρινίσεις για το νέο σύστημα εντοπισμού

Στο στόχαστρο του υπουργείου Μεταφορών μπαίνουν τα περίπου 500.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Ανασφάλιστα οχήματα: Διευκρινίσεις για το νέο σύστημα εντοπισμού

Στο στόχαστρο του υπουργείου Μεταφορών μπαίνουν τα περίπου 500.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Ο νέος τρόπος εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων έγινε και το θέμα συζήτησης  με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρο Τσάπαλο, να δίνει διευκρινήσεις σχετικά με το τοπίο γύρω από το νέο σύστημα ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Ειδικότερα, ο κ. Τσάπαλος μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως:  «Το κράτος έχει την πληροφορία {…} τη διαθέτει, έχει τα μητρώα στο υπουργείο Μεταφορών και στην ΑΑΔΕ και ούτω καθ’ εξής προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι έχουν ανασφάλιστα οχήματα και ποιοι όχι. Απλά μέχρι πρότινος αυτή η πληροφορία δεν συνδυαζόταν μεταξύ της. Το κράτος δεν επικοινωνούσε με τον εαυτό του, δεν γινόντουσαν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με αποτέλεσμα να εμπιστευόμαστε έναν τυχαίο έλεγχο της τροχαίας για να ανακαλύψουμε ποιος έχει ανασφάλιστο όχημα και ποιος όχι» σημείωσε ο κ. Τσάπαλος.

Όπως είπε, στόχος της ηλεκτρονικής διασταύρωσης που γίνεται από το υπουργείο είναι να αποκαλυφθούν όλα τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία τα υπολογίζει περί των 500.000. «Και θα έχουμε σαν εργαλεία και κάποιους ελέγχους της ΑΑΔΕ : χρήση καμερών στις εθνικούς οδούς για να βλέπουμε τις πινακίδες και να κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους. Ουσιαστικά κάθε 6 μήνες θα κάνουμε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και θα αποκαλύπτονται αυτά τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά και αυτά που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ ή δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας» σημείωσε.

Στην ερώτηση εάν το σύστημα αυτό θα ψάχνει τις πινακίδες των οχημάτων είπε πως «θα χρησιμοποιείται και αυτό το εργαλείο, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ: PARAPOLITIKA.GR

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!