XEV YOYO: Δείτε πώς κατασκευάζεται το νέο microcar (video)

Το νέο μικροαυτοκίνητο της XEV κατασκευάζεται με αυτοφερόμενο πλαίσιο και ενισχυμένο κλωβό ασφαλείας, όπως και μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Το XEV YOYO είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό microcar, το οποίο θέλει να κάνει δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά με το ξεχωριστό design και τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Κάτω όμως από τα χαριτωμένα πάνελ του, το YOYO «κρύβει» ένα κανονικό αυτοκίνητο. Όχι επειδή μοιράζεται το σασί του με κάποιο άλλο μοντέλο παραγωγής, αλλά επειδή κατασκευάζεται με τα ίδια πρότυπα όπως και ένα μεγαλύτερο όχημα.

Οι προδιαγραφές έχουν καθοριστεί από το Κέντρο Σχεδιασμού της XEV στο Τορίνο, ενώ η κατασκευή του γίνεται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 427.000 τ.μ. με δυνατότητα παραγωγής 150.000 μονάδων ετησίως, στην Κίνα.

Η γραμμή παραγωγής είναι αυτοματοποιημένη και μπορεί να κατασκευάζει έως και 30 YOYO ανά ώρα, δηλαδή ένα όχημα κάθε 2 λεπτά. Διαθέτει online παρακολούθηση της αντοχής των συγκολλήσεων, που σημαίνει ότι γίνεται έλεγχος για ρυθμίσεις και διορθώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Μόλις ολοκληρωθούν οι συγκολλήσεις, το σασί πηγαίνει στο χώρο βαφής, όπου 14 πλήρως αυτόματα ρομπότ φροντίζουν ώστε να το βάψουν και να το στεγανοποιήσουν. Το πλαίσιο του YOYO είναι ατσάλινο, για να προσφέρει την απαραίτητα ακαμψία και ασφάλεια.

Καθώς προχωράει στη γραμμή παραγωγής, προστίθενται τα μηχανικά εξαρτήματα, οι αναρτήσεις και το εσωτερικό. Η XEV έχει εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των σύγχρονων εκτυπωτών 3D, κατασκευάζοντας με αυτό τον τρόπο τα πολύχρωμα διακοσμητικά τμήματα YOYO blades που τοποθετούνται στις πόρτες του.

Το XEV YOYO εισάγεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Spanos Group και διατίθεται μέσω επιλεγμένων συνεργατών σε όλη την χώρα. Η τιμή του ξεκινά από τα 12.990 € με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και την επιδότηση για νέους έως 29 ετών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!