Το Volkswagen Touareg πριν από τη φετινή του ανανέωση

Το μεγαλύτερο SUV της Volkswagen θα αναβαθμιστεί με εξωτερικές βελτιώσεις και νέα τεχνολογία.

Το Volkswagen Touareg πριν από τη φετινή του ανανέωση

Το μεγαλύτερο SUV της Volkswagen θα αναβαθμιστεί με εξωτερικές βελτιώσεις και νέα τεχνολογία.

Η τρίτη γενιά του Volkswagen Touareg είναι μαζί μας από το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι το κορυφαίο SUV της Volkswagen είναι αρκετά ώριμο για ένα facelift στα μέσα της ζωής του. Κρίνοντας από τις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας, μια πλήρης αποκάλυψη του αναθεωρημένου μοντέλου δεν είναι πολύ μακριά.

Για να ανταγωνιστεί με μεγαλύτερη επιτυχία τα Range Rover Sport, Land Rover Discovery και την πρόσφατα ανανεωμένη Mercedes GLE, η Volkswagen θα χαρίσει στο Touareg μια τεχνολογική αναβάθμιση στο εσωτερικό και θα πραγματοποιήσει έναν ελαφρύ ανασχεδιασμό του εξωτερικού. Η συνολική διαμόρφωση της γκάμας δεν θα αλλάξει. Όσοι αναζητούν ένα επταθέσιο SUV μέσα από τον όμιλο VW θα εξυπηρετούνται από το Audi Q7. Επιπλέον, η πλατφόρμα MLB Evo του Touareg δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης.

Αυτές οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν το νέο Volkswagen Touareg να υποβάλλεται στις συνήθεις χειμερινές δοκιμές. Το εμπρός μέρος θα λάβει το ανανεωμένο σήμα της Volkswagen και μια ανασχεδιασμένη μάσκα, ενώ κάτω από τα φωτιστικά σώματα (τα οποία αναμένεται να φέρουν νέα υπογραφή LED) έχει εμφανιστεί μια επιπλέον πτυχή. Μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμφανίζονται επίσης στο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες και εκτιμούμε ότι οι πιο σπορ εκδόσεις R-Line και Touareg R θα αποκτήσουν και πάλι ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Οι ζάντες 20 ιντσών που υπήρχαν πριν από το facelift παραμένουν σε αυτό το αυτοκίνητο δοκιμής, αλλά περιμένουμε να λανσαριστεί με το ανανεωμένο μοντέλο ένας νέος σχεδιασμός ζάντας. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που διαφοροποιούν το πίσω μέρος αυτού του Touareg δοκιμών από αυτό του απερχόμενου μοντέλου, με το χιόνι που λειτουργεί ως αυτοσχέδιο καμουφλάζ. Τα πίσω φώτα και η διαμόρφωση του προφυλακτήρα παραμένουν ίδια. Ωστόσο, τα γράμματα «Touareg» έχουν τοποθετηθεί χαμηλότερα στη θύρα του χώρου αποσκευών και το νέο σήμα της VW βρίσκεται επίσης πιο κάτω με μια επιπλέον οριζόντια πτυχή που συνδέει τα δύο πίσω φώτα, για μια εμφάνιση που είναι πιο κοντά στο VW Atlas της Βόρειας Αμερικής και της κινεζικής αγοράς.

Το τελευταίο Touareg θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα MLB Evo με την προηγούμενη, η οποία βρίσκεται και σε άλλα premium SUV του ομίλου VW, όπως η Porsche Cayenne, το Audi Q7, η Bentley Bentayga και η Lamborghini Urus. Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα των κινητήριων συνόλων είναι απίθανο να αλλάξει, οπότε αναμένεται να δούμε ένα 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα με 340 ίππους καθώς και έναν με plug-in υβριδικό σύστημα που παράγει συνολικά 462 ίππους. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν δύο 3λιτροι V6 diesel 231 και 286 ίππων. Κάθε κινητήριο σύνολο θα συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION της Volkswagen.

Δεδομένου ότι το Touareg χρησιμοποιεί ήδη τις μεγαλύτερες οθόνες infotainment της Volkswagen (μια οθόνη αφής 15 ιντσών σε συνδυασμό με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών) ως μέρος της διάταξης «Innovision Cockpit», δεν περιμένουμε να δούμε κάποια αλλαγή σε αυτό τον τομέα για το ανανεωμένο μοντέλο. Ένας νέας σχεδιασμός infotainment ενδέχεται να παρουσιαστεί στο Touareg, καθώς το επερχόμενο ID.7 της VW έχει αποκαλύψει μια νέα διάταξη στην κεντρική οθόνη 15 ιντσών. Τα Apple CarPlay και Android Auto θα επιστρέψουν, όπως και το Wi-fi hotspot.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!