Δοκιμάζουμε 5 νέα σουπερμίνι με έως 100 ίππους και τιμή από 17.500 €

Δείτε τα ανανεωμένα Hyundai i20, Mazda3, Opel Corsa, Peugeot 208 και Renault Clio που δοκιμάσαμε πρόσφατα στο MotorOne.

Δοκιμάζουμε 5 νέα σουπερμίνι με έως 100 ίππους και τιμή από 17.500 €

Δείτε τα ανανεωμένα Hyundai i20, Mazda3, Opel Corsa, Peugeot 208 και Renault Clio που δοκιμάσαμε πρόσφατα στο MotorOne.

Τα σουπερμίνι ήταν μέχρι και πέρσι η σημαντικότερη κατηγορία της ελληνικής αγοράς. Αν και έχασε τα πρωτεία από τα B-SUV, παραμένει πολύ ψηλά σε ταξινομήσεις (33.613 το 2023).

Στη συγκεκριμένη κατηγορία τους τελευταίους μήνες αφίχθηκαν πέντε ανανεωμένα μοντέλα, τα οποία φυσικά δοκιμάσαμε στο MotorOne. Πρόκειται για τα Hyundai i20, Mazda3, Opel Corsa, Peugeot 208 και Renault Clio.

Δείτε παρακάτω τα πέντε νέα σουπερμίνι και πατήστε στα σχετικά links για να διαβάσετε τις αναλυτικές τους δοκιμές.

Hyundai i20 1.0T 100PS

Τιμή: από 19.390 € (με έκπτωση 500 €)

Η περίπτωση i20, ακόμα και από τη βάση της υπερτροφοδοτούμενης γκάμας, δείχνει δελεαστική για αγορά και χρήση. Δεν νοιώθεις να σου λείπει κάτι σε επίπεδο απόδοσης-επιδόσεων και όλο το πακέτο συνδυάζεται και με αντίστοιχα δυναμικό πάτημα που σε βγάζει στο δρόμο για οδήγηση. Επιπλέον, η τεχνολογική αναβάθμιση το κάνει ακόμα πιο επίκαιρο και ο επιβεβαιωμένος χωροταξικός πρωταθλητισμός του δίνει τους πόντους πρακτικότητας όταν αναζητάς το ένα και μοναδικό. Και όλα αυτά με την τιμή σε λογικά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Hyundai i20 1.0T 100PS

Mazda 2 1.5 e-Skyactiv G 90PS


Τιμή: από 17.596 €

Ενδιαφέρουσα σχεδίαση, δυναμική προσωπικότητα και μια απαράμιλλη ιαπωνική πιστότητα που δεν γνωρίζει εκπτώσεις ακόμα και από τη βάση της γκάμας. Χωροταξικά επαρκές για αυτοκίνητο πόλης. Μπορεί να απέχει παρασάγγας σε επιδόσεις από τον υπερτροφοδούμενο ανταγωνισμό και να ζητάει στροφάρισμα στο ατμοσφαιρικό του μοτέρ για να αποδώσει, όμως σε κερδίζει στο σύνολο με την αθλητική του παρουσία. Ζωηρό και επικοινωνιακό στην συμπεριφορά του, το Mazda 2 είναι ευχάριστο και ασφαλές σαν μέσο μεταφοράς, εξαργυρώνοντας τον ατόφιο σπορ χαρακτήρα του σε όποιον του το ζητήσει. Η τιμή είναι ανάλογη της επιλογής σε έκδοση και εξοπλισμό.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Mazda 2 1.5 e-Skyactiv G 90PS

Opel Corsa 1.2T 100PS

Τιμή: από 19.700 €

Με μοντέρνα εμφάνιση μέσα-έξω, ικανοποιητικούς χώρους, σπορτίφ χαρακτήρα στην οδήγηση, όλα τα απαραίτητα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας και ένα ιδιαίτερα αποδοτικό και οικονομικό κινητήρα, το Corsa των 100 ίππων αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση στη δύσκολη κατηγορία των σουπερμίνι. Η επιλογή της οποίας γίνεται πολύ ελκυστική αν συνυπολογίσουμε το πρόγραμμα απόσυρσης – ανταλλαγής της Opel με όφελος 2.000 € που ισχύει αυτή την περίοδο.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Opel Corsa 1.2T 100PS

Peugeot 208 1.2 PureTech 100 PS

Τιμή: από 20.900 €

Το ελαφρύ και δραστήριο σε αίσθηση και διάθεση Peugeot 208, συνεχίζει αδιάκοπα την ένδοξη ιστορία της εταιρίας στην κατηγορία και παραμένει διαχρονικά δημοφιλές σαν τους προγόνους του, παρά τον υπερπληθυσμό της κλάση των supermini. Σήμερα προσφέρει μια ακόμα αφορμή να του ρίξεις την ματιά σου, που θα αναγνωρίσει ένα σύνολο που οπτικά γοητεύει και εμβαθύνοντας στα χαρακτηριστικά του πείθει για την αξία του. Η τελευταία αποτυπώνεται αλμυρή, όμως δικαιολογείται από ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που δεν αφήνει τις λεπτομέρειες να το εκθέτουν.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Peugeot 208 1.2 PureTech 100 PS

Renault Clio 1.0 TCe LPG 100PS

Τιμή: από 20.570 € (με δώρο το τέλος ταξινόμησης)

Μια υπόθεση αδιαπραγμάτευτα μοντέρνα, προηγμένη και απολαυστική στην θέαση και χρήση. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως, είναι ότι το μικρό ταλαντούχο μοτέρ που υποδέχεται φιλόξενα εκτός της βενζίνης και το υγραέριο, προσφέρει αξιοποιήσιμη απόδοση που μεταφράζεται σε επιδόσεις με το μικρότερο κόστος. Σημαντικό είναι επίσης, ότι το εργοστασιακό σύστημα υγραερίου δεν διαφοροποιεί την 5ετή εγγύηση ή την περιοδική συντήρηση. Το γαλλικό σουπερμίνι βρίσκεται στην ωριμότητα της 5ης γενιάς του και στην σχεδιαστική, ποιοτική και τεχνολογική του καταξίωση. Παραμένει αυτοκίνητο για τον οδηγό και αφήνει ικανοποιημένους άπαντες που θα βρεθούν στη βόλτα μαζί του.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Renault Clio 1.0 TCe LPG 100PS

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΕΩΝ ΜΟΝΤΕΩΝ ΤΟΥ MOTORONE.GR

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!