F1: Η McLaren αποκάλυψε το χρωματισμό της για το 2024

Η ομάδα της McLaren αποκάλυψε το χρωματισμό που θα χρησιμοποιεί στη φετινή σεζόν της Formula 1, και ανακοίνωσε επίσημα ότι θα παρουσιάσει την MCL38 στις 14 Φεβρουαρίου.

F1: Η McLaren αποκάλυψε το χρωματισμό της για το 2024

Η ομάδα της McLaren αποκάλυψε το χρωματισμό που θα χρησιμοποιεί στη φετινή σεζόν της Formula 1, και ανακοίνωσε επίσημα ότι θα παρουσιάσει την MCL38 στις 14 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα της McLaren είναι η πρώτη που αποκαλύπτει τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει για τη φετινή σεζόν της Formula 1. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε επίσημα δύο πράγματα που είχαμε αναφέρει από τις αρχές Ιανουαρίου: ότι το νέο μονοθέσιο θα ονομάζεται MCL38, συνεχίζοντας την αρίθμηση από το 2022, έπειτα από την επετειακή MCL60 του 2023, και ότι η επίσημη παρουσίασή της θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα με τη Mercedes.

H McLaren είχε ένα πολύ καλό δεύτερο μισό της σεζόν πέρυσι, έχοντας παρουσιάσει εύστοχες αναβαθμίσεις αφότου είχε διαπιστώσει το φθινόπωρο του 2022 ότι έπρεπε να αλλάξει κατεύθυνση εξέλιξης, γεγονός που την έστειλε αρκετούς μήνες πίσω σε σχέση με τους αντιπάλους της. Ωστόσο, αφότου ήρθαν οι πρώτες αναβαθμίσεις, η McLaren σε πολλά Grand Prix το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο.

H βρετανική είδε τους οδηγούς της στο βάθρο 9 φορές την περασμένη σεζόν και ο Αυστραλός rookie Oscar Piastri κατέκτησε τη νίκη στο σπριντ του GP Κατάρ. Ο νεαρός οδηγός που έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο με την ομάδα έως το τέλος του 2026, θα πλαισιώσει και πάλι το Βρετανό Lando Norris του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του 2025.

Όσον αφορά το Norris, ο επικεφαλής της McLaren Racing, Zak Brown, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο μαζί του, καθώς αρχίζει να σκέφτεται τα πράγματα, όπως κι εμείς. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι τώρα στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, αλλά και το 2026 δεν είναι μακριά και αναγνωρίζουμε ότι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον Lando και τον Oscar για το άμεσο μέλλον είναι σίγουρα ένα βασικό στοιχείο, κάτι που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς».

Η McLaren ενίσχυσε επίσης το τεχνικό της τμήμα με δύο αφίξεις υψηλού προφίλ να πραγματοποιούνται στις αρχές Ιανουαρίου: του Βρετανού Rob Marshall από τη Red Bull  (που αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή μηχανολογίας και σχεδιασμού) και του Γάλλου David Sanchez (τεχνικός διευθυντής concept μονοθεσίου και εξέλιξης), που θα πλαισιώσουν τον Κύπριο Πίτερ Προδρόμου, τεχνικό διευθυντή αερουδναμικής.

Λόγω της πολύ καλής εμφάνισης που είχε στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, υπάρχει η προσδοκία από τη McLaren να ξεκινήσει καλά τη σεζόν της για πρώτη φορά έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα των δύο προηγούμενων ετών.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων για το 2024

5 Φεβρουαρίου: Williams – Νέα Υόρκη (χρωματισμός)
5 Φεβρουαρίου: Stake (Sauber) – Λονδίνο (χρωματισμός)
7 Φεβρουαρίου: Alpine (χρωματισμός)
9 Φεβρουαρίου: Racing Bulls * – ΗΠΑ (χρωματισμός)
12 Φεβρουαρίου: Aston Martin – Silverstone
13 Φεβρουαρίου: Ferrari – Fiorano
14 Φεβρουαρίου: Mercedes – Silverstone
14 Φεβρουαρίου: McLaren
15 Φεβρουαρίου: Red Bull
* Δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση ημερομηνίας ακόμα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!