F1: Στις 15/2 η παρουσίαση της Red Bull

H Red Bull, Πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την παρουσίασή της για τη φετινή σεζόν στις 15 Φεβρουαρίου.

F1: Στις 15/2 η παρουσίαση της Red Bull

H Red Bull, Πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την παρουσίασή της για τη φετινή σεζόν στις 15 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα της Red Bull θα εισέλθει φέτος στην 20ή σεζόν της στη Formula 1, έχοντας αγοράσει την ομάδα της Jaguar στο τέλος του 2004 και συμμετέχοντας για πρώτη φορά την επόμενη χρονιά. Έκτοτε, έχει κατακτήσει 7 Πρωταθλήματα Οδηγών και 6 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών. Φέτος η Red Bull θα κληθεί να υπερασπιστεί ξανά αμφότερους τους τίτλους, έπειτα από το απίστευτο ρεκόρ 21 νικών σε 22 Grand Prix πέρυσι. Η σεζόν της θα ξεκινήσει με την εκδήλωση που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στις 15 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι δεδομένο όμως ότι εκεί θα δούμε το καινούργιο της μονοθέσιο, την RB20, καθώς η Πρωταθλήτρια ομάδα αρέσκεται να μην αποκαλύπτει το καινούργιο μονοθέσιό της παρά μόνο τη στιγμή που ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης πριν από τη σεζόν, ώστε να μη δώσει πρόγευση στους αντιπάλους της. Υπάρχει περίπτωση η Red Bull να παρουσιάσει απλά το χρωματισμό της νέας χρονιάς, όπως έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο οδηγός προσομοιωτή της Red Bull και Πρωταθλητής της Formula E, Jake Dennis δήλωσε το Σάββατο: «Έχουμε ένα εξαιρετικά γρήγορο μονοθέσιο και πάλι στην ομάδα της Red Bull. Θα περίμενα να γίνουμε ξανά Πρωταθλητές, εκτός αν κάποιος όπως η Ferrari ή η Mercedes καταφέρει με κάποιο τρόπο να βρει περίπου ένα δευτερόλεπτο στο γύρο μέσα σε μια νύχτα».

«Νομίζω ότι θα είναι μια αρκετά βαρετή σεζόν στη Formula 1 με το Max Verstappen πιθανότατα να κυριαρχεί. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν στρέψαμε την προσοχή μας στο μονοθέσιο του 2024 αρκετά γρήγορα. Δεν κάναμε καμία εξέλιξη στο μονοθέσιο 2023 μετά τη Σιγκαπούρη».

Παρά την κυριαρχία της Red Bull πέρυσι, ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, δήλωσε: «Η RB19 είναι το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της Φόρμουλα 1, οπότε η RB20 έχει δύσκολο ρόλο να εκπληρώσει στην αντικατάστασή της. Αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που μαθαίνεις σε αυτή τη δουλειά. Η RB19 είχε ακόμα στοιχεία που μπορούσαμε να βελτιώσουμε».

«Η ομάδα δούλεψε σκληρά για να το κάνει αυτό και να το αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στη φάση του σχεδιασμού. Για να δούμε τι θα συμβεί όταν πάμε στην πίστα. Όλα αυτά δεν έχουν νόημα αν κάποιος έχει κάνει άλμα και εσύ είσαι 3 δέκατα του δλ. πίσω. Όλα είναι υποκειμενικά αυτή την εποχή του έτους».

Ημερομηνίες παρουσιάσεων για το 2024

5 Φεβρουαρίου: Williams – Νέα Υόρκη (χρωματισμός)
5 Φεβρουαρίου: Stake (Sauber) – Λονδίνο (χρωματισμός)
7 Φεβρουαρίου: Alpine (χρωματισμός)
9 Φεβρουαρίου: Racing Bulls * – ΗΠΑ (χρωματισμός)
12 Φεβρουαρίου: Aston Martin – Silverstone
13 Φεβρουαρίου: Ferrari – Fiorano
14 Φεβρουαρίου: Mercedes – Silverstone
14 Φεβρουαρίου: McLaren *
15 Φεβρουαρίου: Red Bull
* Δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση ημερομηνίας ακόμα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!