F1: Η αναβάθμιση της ομάδας της Audi θα ολοκληρωθεί το 2027

Ο τεχνικός διευθυντής της Sauber στη Formula 1, James Key, δήλωσε ότι η ομάδα δε θα αποτελεί το «τελικό προϊόν» μέχρι το 2027, τη δεύτερη χρονιά της ως εργοστασιακή ομάδα της Audi.

F1: Η αναβάθμιση της ομάδας της Audi θα ολοκληρωθεί το 2027

Ο τεχνικός διευθυντής της Sauber στη Formula 1, James Key, δήλωσε ότι η ομάδα δε θα αποτελεί το «τελικό προϊόν» μέχρι το 2027, τη δεύτερη χρονιά της ως εργοστασιακή ομάδα της Audi.

H ομάδα της Sauber στη Formula 1, που τις επόμενες δύο σεζόν θα αγωνιστεί με το όνομα Stake F1 Team, πριν γίνει η εργοστασιακή ομάδα της Audi το 2026, βρίσκεται στη διαδικασία ενίσχυσης του προσωπικού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεών της. Έως το τέλος Ιανουαρίου, η Audi αναμένεται να έχει αποκτήσει το 50% της ομάδας από τη Longbow Finance του Σουηδού δισεκατομμυριούχου Finn Rausing.

H Audi θα κατασκευάσει δική της μονάδα ισχύος για την είσοδό της στη Formula 1 το 2026, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της Sauber, James Key, δήλωσε ότι η ενίσχυση της ομάδας θα ολοκληρωθεί το 2027. Ο Βρετανός προσχώρησε στην ελβετική ομάδα το Σεπτέμβριο, έπειτα από μία θητεία 4 ετών στη McLaren και έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση της Sauber.

Ο James Key δήλωσε: «Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό και καλά τεκμηριωμένο σχέδιο. Η προσέλκυση όλων των κατάλληλων ταλέντων στην ομάδα, είναι προφανώς μια προτεραιότητα για την οποία εργαζόμαστε σκληρά στο παρασκήνιο. Φυσικά, υπάρχει ένας χρόνος αναμονής για αυτούς τους ανθρώπους, με περιόδους απαγόρευσης εργασίας» (λόγω συμβολαίων με άλλες ομάδες).

«Σίγουρα δεν περιμένουμε για αυτό, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα χωρίς επιπλέον ανθρώπους. Αλλά τελικά, για να πετύχουμε τους στόχους μας, πρέπει να αναπτυχθούμε σε όλους τους τομείς. Πρέπει να κάνουμε παντού ένα βήμα προόδου, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία».

F1 - Guanyu Zhou (Alfa Romeo), GP Λας Βέγκας 2023

Για τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον Key, η Sauber έχει προγραμματίσει «αρκετές μεγάλες αναβαθμίσεις που νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε στο μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2024, οπότε έχουμε αυτό το στόχο. Το 2025 θα είναι μια κρίσιμη περίοδος για το 2026. Νομίζω ότι τελικά, πιθανόν να μην έχουμε το τελικό προϊόν που επιδιώκουμε μέχρι το 2027, γιατί υπάρχουν πολλά να κάνουμε. Αλλά θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση καθώς πλησιάζουμε στο 2026, και αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε το βήμα προς τα εμπρός που χρειαζόμαστε».

«Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν ορισμένες πραγματικά σημαντικές επενδύσεις που θα αρχίσουν να κάνουν διαφορά φέτος. Νομίζω ότι όλα τα βασικά στοιχεία υπάρχουν, για αυτό και πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν άμεσα καλύτερα τα πράγματα. Αλλά υπάρχουν και κάποια μεγάλα πράγματα που σίγουρα μας λείπουν λίγο. Νομίζω ότι οι μελλοντικές κεφαλαιουχικές δαπάνες θα καλύψουν αυτά τα κενά με πιο σύγχρονες βασικές εγκαταστάσεις, και επενδύσεις στις υπάρχουσες, οι οποίες είναι ήδη καλές.

F1 - Guanyu Zhou (Alfa Romeo), GP Βελγίου 2023

«Η βασική αεροδυναμική σήραγγα της Sauber είναι θρυλική, αλλά υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει όσον αφορά την τεχνολογία, για παράδειγμα. Έτσι, νομίζω ότι όλα αυτά τα πράγματα θα αποτελέσουν άμεση αύξηση της απόδοσης σε σύγκριση με το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Πολλά από αυτά είναι για να φτάσουμε τους αντιπάλους μας, για να είμαι ειλικρινής».

Αναφέρεται επίσης ότι επειδή η Stake είναι υπηρεσία τζόγου, υπάρχουν ορισμένες χώρες στις οποίες η ομάδα δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα της εταιρείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα υιοθετεί το όνομα της Kick, πλατφόρμα streaming η οποία ανήκει στους ιδιοκτήτες της Stake, που έχουν έδρα την Αυστραλία και επικεφαλής τον Edward Craven. Το φετινό μονοθέσιο της Stake αναμένεται να ενσωματώσει στο χρωματισμό του το πράσινο, για να αποστασιοποιηθεί από την προηγούμενη ταυτότητα της ομάδας, αυτήν της Alfa Romeo.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!