F1: Επιστρέφει το όνομα της Sauber το 2024

Έπειτα από τη λήξη της συνεργασίας της ομάδας της Sauber με την Alfa Romeo στη Formula 1, η ελβετική ομάδα ανακοίνωσε το πλήρες όνομά της με αφορμή την έκδοση του επίσημου καταλόγου συμμετοχών της FIA για το 2024.

F1: Επιστρέφει το όνομα της Sauber το 2024

Έπειτα από τη λήξη της συνεργασίας της ομάδας της Sauber με την Alfa Romeo στη Formula 1, η ελβετική ομάδα ανακοίνωσε το πλήρες όνομά της με αφορμή την έκδοση του επίσημου καταλόγου συμμετοχών της FIA για το 2024.

Η βασιζόμενη στο Hinwil της Ελβετίας ομάδα της Sauber, που συμμετέχει στη Formula 1 από το 1993, έπειτα από εμπορική συμφωνία με την Alfa Romeo, αγωνιζόταν με το όνομα της ιταλικής μάρκας από το 2019. Το 2026, η Sauber θα γίνει η εργοστασιακή ομάδα της Audi, που θα εισέλθει στην F1 κατασκευάζοντας τη δική της μονάδα ισχύος. H γερμανική εταιρεία έχει αγοράσει ήδη το 25% της Sauber από τη Longbow Finance του Σουηδού δισεκατομμυριούχου Finn Rausing και αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί σε 50% έως το τέλος Ιανουαρίου. Συνεπώς, η συμφωνία με την Alfa Romeo δε θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Ωστόσο, έως το 2026, η ομάδα θα αγωνίζεται με το κανονικό της όνομα, αυτό του ιδρυτή της, Peter Sauber και θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος Ferrari. Παράλληλα, η ομάδα θα διατηρήσει τους βασικούς της σπόνσορες. Το όνομα της εταιρείας τυχερών διαδικτυακών παιχνιδιών Stake θα αποτελεί μέρος της επίσημης ονομασίας, ενώ η εταιρεία streaming Kick.com ενίσχυσε τη συμμετοχή της και απέκτησε τα δικαιώματα ονομασίας του πλαισίου, το οποίο θα είναι γνωστό ως Kick Sauber C44 την επόμενη σεζόν.

Η Stake και η Kick ανήκουν στον ίδιο αυστραλιανό όμιλο, αν και είναι ανεξάρτητες εταιρείες. H ονομασία των πλαισίων της Sauber διατηρεί το C μπροστά από τον αριθμό πλαισίου, το οποίο αντιπροσωπεύει το όνομα της συζύγου του Peter Sauber (ο οποίος έχει πάψει να είναι μέτοχος της ομάδας από το 2016), Christiane.

Αφότου έγινε γνωστό ότι η συνεργασία της Alfa Romeo με τη Sauber θα έληγε στο τέλος της φετινής χρονιάς (δηλαδή ένα χρόνο πρόωρα), η ιταλική εταιρεία διεξήγαγε συνομιλίες και με την ομάδα της Haas για την πιθανότητα σύναψης παρόμοιας συμφωνίας μετονομασίας, ώστε να διατηρηθεί στη Formula 1. Αλλά η αμερικανική ομάδα, έχοντας εξασφαλίσει ως βασικό σπόνσορα τη Moneygram, δεν είχε απόλυτη ανάγκη μία τέτοια συμφωνία και όταν έγινε σαφές ότι οι δύο πλευρές είχαν μεγάλη διαφορά όσον αφορά το οικονομικό ζήτημα, οι συνομιλίες κατέρρευσαν.

Στον επίσημο κατάλογο συμμετοχών που εξέδωσε σήμερα η FIA για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1, δεν αποκαλύφθηκε το νέο όνομα της AlphaTauri, καθώς η ιταλική θυγατρική ομάδα της Red Bull έχει δηλώσει συμμετοχή με την ίδια ονομασία. Ωστόσο, δίπλα από το επίσημο όνομα της ομάδα (όπως και στην ονομασία του πλαισίου) υπάρχουν τα αρχικά RB, τα οποία παραπέμπουν στο Racing Bulls, που αναμένεται να είναι το όνομα το οποίο θα υιοθετηθεί εντέλει. Όπως είναι φυσικό, θα πρέπει να περιμένουμε όμως την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας για να επιβεβαιωθεί αυτό.

F1 - Κατάλογος συμμετοχών 2024

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!