F1: Η Red Bull προσέγγισε το Lewis Hamilton ή το αντίθετο;

O επικεφαλής της ομάδα της Red Bull στη Formula 1, Christian Horner, δήλωσε ότι ο Lewis Hamilton επικοινώνησε μαζί του, ωστόσο ο Βρετανός οδηγός δήλωσε ότι ο Horner ήταν αυτός που τον προσέγγισε.

F1: Η Red Bull προσέγγισε το Lewis Hamilton ή το αντίθετο;

O επικεφαλής της ομάδα της Red Bull στη Formula 1, Christian Horner, δήλωσε ότι ο Lewis Hamilton επικοινώνησε μαζί του, ωστόσο ο Βρετανός οδηγός δήλωσε ότι ο Horner ήταν αυτός που τον προσέγγισε.

Ένα επεισόδιο… σαπουνόπερας εκτυλίχθηκε λίγο πριν το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο της φετινής σεζόν της Formula 1, μεταξύ της Red Bull και του 7 φορές Πρωταθλητή Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός εισήλθε στη φετινή σεζόν με το συμβόλαιό του με τη Mercedes να λήγει στο τέλος της χρονιάς και το γεγονός ότι η ανανέωσή του καθυστέρησε έως το τέλος Αυγούστου, είχε οδηγήσει σε ισχυρές εικασίες ότι ο Hamilton θα μπορούσε να μεταβεί σε άλλη ομάδα.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που δημοσίευσε η αγγλική εφημερίδα Daily Mail την Τετάρτη: «Είχαμε αρκετές συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά το ενδεχόμενο να έρθει ο Lewis στην ομάδα. (Οι άνθρωποί του) έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας μερικές φορές. Πιο πρόσφατα, στις αρχές του έτους, υπήρξε μια ερώτηση σχετικά με το αν θα υπήρχε ενδιαφέρον». Από ακόλουθες δηλώσεις του Horner, φαίνεται ότι ήταν ο πατέρας του Lewis, Anthony Hamilton, που προσέγγισε τον επικεφαλής της ομάδας Red Bull.

Ο Lewis Hamilton ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς του Horner στις συνεντεύξεις στο paddock του GP Άμπου Ντάμπι την Πέμπτη και απάντησε: «Όχι, δεν τους πλησίασα εγώ. Ο Christian μου έστειλε μήνυμα. Έχω ελέγξει τους πάντες στην ομάδα μου και κανείς δεν τους έχει μιλήσει. Αλλά προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Δεν έχω μιλήσει με τον Christian πραγματικά εδώ και χρόνια».

Ο Hamilton ανέφερε ότι ο Horner του είχε στείλει μήνυμα στον παλιό του αριθμό και ο Βρετανός οδηγός το είδε μήνες αργότερα, και μετά απάντησε: «Πήρα το παλιό μου τηλέφωνο, που απλά είχα βρει στο σπίτι, το οποίο είχε τον παλιό μου αριθμό. Το άναψα και προφανώς ήρθαν εκατοντάδες μηνύματα. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε και ένα μήνυμα από τον Christian για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε στο τέλος της σεζόν».

«Δεν είπε γιατί. Είπε να τα πούμε. Απλά του απάντησα από τον καινούργιο αριθμό μου. Ήταν μετά από ένα Σαββατοκύριακο. Βρήκα το μήνυμα αρκετά αργά. Ήταν από νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Οπότε, απάντησα μήνες αργότερα, και του έγραψα: “Ελπίζω να είσαι καλά, σου εύχομαι τα καλύτερα, συγχαρητήρια για την καταπληκτική σεζόν μέχρι στιγμής και ελπίζω να μπορέσω να σας ανταγωνιστώ στο εγγύς μέλλον”».

F1 - Christian Horner (Red Bull) & Lewis Hamilton (Mercedes), GP Κίνας 2015

Ο Hamilton δήλωσε ότι ανέφερε στον επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, την επικοινωνία του με τον Horner, όταν έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό: «Το είπα στον Toto, ειδικά όταν έγινε γνωστή η ιστορία. Επίσης, ήθελα να το ξέρει η ομάδα μου, γιατί ο κόσμος σκέφτεται αυτά τα πράγματα και ποτέ δεν είναι θετικό».

Ο Hamilton σχολίασε γιατί πιστεύει ότι ο Horner έκανε τους ισχυρισμούς του: «Απλά ανακατεύει τα πράγματα. Ξέρετε τον Christian. Του αρέσουν αυτά τα πράγματα. Αν το σκεφτείς πραγματικά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ που τους αρέσει να ρίχνουν το όνομά μου σε πολλές συζητήσεις, επειδή ξέρουν ότι αυτό θα δημιουργήσει κύματα. Και αν νιώθεις λίγο μοναξιά και δεν σου δίνουν μεγάλη προσοχή, αυτό είναι το τέλειο πράγμα να κάνεις, απλά αναφέρεις το όνομά μου».

Ο Hamilton έχει κατακτήσει 103 νίκες στην καριέρα του στη Formula 1, αλλά δεν έχει ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου τα τελευταία δύο χρόνια, από το GP Σαουδικής Αραβίας του 2021, ενώ η Red Bull έχει κατακτήσει 37 νίκες σε 43 αγώνες τις τελευταίες δύο σεζόν. Ωστόσο, ο Βρετανός οδηγός δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην ομάδα της Mercedes.

Ο Hamilton δήλωσε: «Ας είμαστε ρεαλιστές, κάθε οδηγός που αγωνίζεται εδώ ονειρεύεται να βρεθεί στο μονοθέσιο που κερδίζει. Νομίζω ότι ίσως εδώ, στις πρώτες μέρες μου, όταν δεν είχα πολλές επιτυχίες, ίσως σε εκείνες τις μέρες της McLaren, (μια θέση στη Red Bull) θα ήταν πολύ πιο ελκυστική».

F1 - Christian Horner (Red Bull) & Lewis Hamilton (Mercedes), GP Αζερμπαϊτζάν 2022

«Όταν το σκέφτομαι μόνο από αγωνιστική άποψη και την οπτική μου γωνία για τα πράγματα, που φάνηκε όταν προσχώρησα σε αυτή την ομάδα, μου άρεσε που πήγα από μια πιο επιτυχημένη ομάδα, σε μια που δεν είχε επιτυχία, με το όραμα να αναπτυχθώ και να χτίσω με αυτήν, γιατί όταν στη συνέχεια κερδίσαμε, ήταν πολύ καλύτερο συναίσθημα».

«Ενώ κάθε οδηγός εδώ κοιτάζει το μονοθέσιο της Red Bull και θα ήθελε πολύ να το οδηγήσει, και δεν αρνούμαι ότι θα ήθελα πολύ να το οδηγήσω και να βιώσω πόσο καλό είναι, κάθε οδηγός θα το ένιωθε αυτό. Αισθάνομαι ότι είχαμε δύο πραγματικά δύσκολα χρόνια, και αν δουλέψουμε για να κερδίσουμε αυτό το μονοθέσιο, αυτό θα είναι πολύ καλύτερο συναίσθημα από το να μπω απλά στο καλύτερο μονοθέσιο».

«Δε νομίζω ότι θα έκανε πολλά για μένα να μπω σε ένα μονοθέσιο που είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο όλων των εποχών. Το να δουλέψω με την ομάδα μου για να μπορέσουμε να τους κερδίσω, νομίζω ότι σίγουρα θα ήταν καλύτερο για την κληρονομιά μου. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να αγωνιστώ με το Max στο ίδιο μονοθέσιο. Αυτό θα ήταν υπέροχο. Δε νομίζω ότι θέλει να είμαι ο team-mate του».

Ο Max Verstappen ρωτήθηκε επίσης αν θα του άρεσε να αγωνιστεί στην ίδια ομάδα με τον Hamilton και κλήθηκε να μοιραστεί τις σκέψεις του επί αυτού, ωστόσο ο Ολλανδός δεν ήταν πρόθυμος να το κάνει: «Όχι, γιατί δε θα συμβεί. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να επινοούμε ιστορίες αν δεν πρόκειται να συμβεί. Οπότε ναι, δε θα με πείραζε. Δεν έχει σημασία, οποιοσδήποτε (και αν ήταν). Δεν το λέω ειδικά για το Lewis. Υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι οδηγοί. Οπότε, ναι, μερικές φορές δεν πάει έτσι».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!