F1: Διετές συμβόλαιο του Lewis Hamilton με τη Mercedes

Ο 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, υπέγραψε νέα διετή συμφωνία με την ομάδα της Mercedes, όπου θα πλαισιώνεται από τον George Russell έως το τέλος του 2025.

F1: Διετές συμβόλαιο του Lewis Hamilton με τη Mercedes

Ο 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, υπέγραψε νέα διετή συμφωνία με την ομάδα της Mercedes, όπου θα πλαισιώνεται από τον George Russell έως το τέλος του 2025.

Ο Lewis Hamilton και η Mercedes έβαλαν τέλος στις εικασίες γύρω από το μέλλον του Βρετανού 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, καθώς υπέγραψαν νέο διετές συμβόλαιο, που επεκτείνει τη συνεργασία τους έως το τέλος του 2025.

Επίσης, η Mercedes ανακοίνωσε ότι και έτερος οδηγός της, George Russell, θα παραμείνει και αυτός έως το τέλος του 2025 στην ομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ισχύουσα συμφωνία του Russell με τη Mercedes διαρκούσε μέχρι το τέλος του 2024 και η γερμανική ομάδα αποφάσισε να την επεκτείνει για άλλο ένα έτος.

Ο Lewis Hamilton δήλωσε: «Ονειρευόμαστε κάθε μέρα να είμαστε οι καλύτεροι και έχουμε αφιερώσει την τελευταία δεκαετία μαζί στην επίτευξη αυτού του στόχου. Το να βρεθείς στην κορυφή δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη ή σε σύντομο χρονικό διάστημα, χρειάζεται δέσμευση, σκληρή δουλειά και αφοσίωση και ήταν τιμή μας να κερδίσουμε το δρόμο μας προς τα βιβλία της ιστορίας με αυτή την απίστευτη ομάδα».

«Ποτέ δεν ήμασταν πιο πεινασμένοι για τη νίκη. Μάθαμε από κάθε επιτυχία αλλά και από κάθε αποτυχία. Συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ανεξάρτητα από την πρόκληση και θα κερδίσουμε ξανά. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα που με στήριξε τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Η ιστορία μας δεν έχει τελειώσει, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε περισσότερα μαζί και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το κάνουμε».

Ο George Russell δήλωσε: «Έχω μεγαλώσει με αυτή την ομάδα από τότε που εντάχθηκα ως μέλος του προγράμματος νέων οδηγών το 2017. Είναι το σπίτι μου και αισθάνομαι φανταστικά που επεκτείναμε την ιδιαίτερη σχέση μας έως το 2025. Αφού με προώθησε πέρυσι στο αγωνιστικό cockpit της Mercedes, ήθελα να ανταμείψω την εμπιστοσύνη και την πίστη που μου έδειξαν ο Toto (Wolff) και η υπόλοιπη ομάδα».

Ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, δήλωσε: «Η συνέχεια με την τρέχουσα σύνθεση οδηγών ήταν μια απλή απόφαση. Έχουμε το ισχυρότερο δίδυμο στο grid και αμφότεροι οι οδηγοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ομάδα για να μας πάνε μπροστά. Η δύναμη και η σταθερότητα που παρέχουν θα αποτελέσουν βασικά δομικά στοιχεία για τη μελλοντική μας επιτυχία».

«Η συνεργασία μας με τον Lewis είναι μία από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του αθλήματος. Ήταν πάντα μια τυπική υπόθεση ότι θα συνεχίζαμε μαζί και δίνει ενέργεια σε όλους μας το γεγονός ότι το επιβεβαιώνουμε αυτό δημόσια. Τα προσόντα του ως καθαρός οδηγός αγώνων καταδεικνύονται από το αξιοσημείωτο ιστορικό του στις πίστες, αλλά κατά τη διάρκεια των ετών που είμαστε μαζί, έχει εξελιχθεί σε πυλώνα και ηγέτη της ομάδας μας».

«Αυτά τα ηγετικά προσόντα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς επικεντρωνόμαστε στη διεκδίκηση Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων ξανά. Ως το μεγαλύτερο παγκόσμιο αστέρι της F1, έπαιξε επίσης βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των δεσμεύσεών μας για την ποικιλομορφία, την ένταξη και τη βιωσιμότητα, που θα αποτελέσουν τα θεμέλια της επιτυχίας μας τα επόμενα χρόνια».

«Ο George είναι ένα ηγετικό μέλος της γενιάς του. Έχει ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που δείξαμε στο πρόσωπό του όταν τον προωθήσαμε σε αγωνιστικό cockpit το 2022.Η παρθενική του pole position στην Ουγγαρία και η πρώτη του νίκη σε Grand Prix στο Σάο Πάολο ήταν στιγμές που ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν».

«Ως οδηγός, συνδυάζει ταχύτητα με την επιμονή ενός πραγματικού μαχητή. Αλλά φέρνει, επίσης, μια ευφυΐα και προσοχή στη λεπτομέρεια που θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει να ωριμάζει, να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται περαιτέρω. Είναι φυσικό να ταιριάζει στην ομάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείναμε τη συνεργασία μας για τα επόμενα χρόνια».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!