F1: O Horner δεν μπορεί να διώξει το Marko από τη Red Bull

Ο Helmut Marko διέψευσε ότι γίνεται σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Red Bull για το μέλλον του ως αγωνιστικού συμβούλου στην ομάδα της Formula 1, δηλώνοντας ότι διατηρεί συμβόλαιο έως το τέλος του 2024.

F1: O Horner δεν μπορεί να διώξει το Marko από τη Red Bull

Ο Helmut Marko διέψευσε ότι γίνεται σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Red Bull για το μέλλον του ως αγωνιστικού συμβούλου στην ομάδα της Formula 1, δηλώνοντας ότι διατηρεί συμβόλαιο έως το τέλος του 2024.

H βραζιλιάνικη εφημερίδα Globo ισχυρίζεται ότι υπάρχει μάχη εξουσίας ανάμεσα στο Βρετανό επικεφαλής της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, Christian Horner, και τον αγωνιστικό σύμβουλο της αυστριακής εταιρείας ενεργειακών ποτών, τον 80χρονο Αυστριακό Helmut Marko. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Horner, που θα γιορτάσει τα 50ά του γενέθλια τον επόμενο μήνα, θα ήθελε να απαλλαγεί από το Marko και να έχει τον έλεγχο της Red Bull στη Formula 1.

Υποτίθεται ότι υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ένταση μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι συνεργάζονται στη διοίκηση της ομάδας από το 2005 που η Red Bull εισήλθε στη Formula 1 αγοράζοντας την ομάδα της Jaguar. Ωστόσο, με το θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz, πέρυσι τον Οκτώβριο, του οποίου ο Marko ήταν κοντινός φίλος, η επιρροή του 80χρονου Αυστριακού στην εταιρεία φαίνεται να έχει αποδυναμωθεί.

Τις αθλητικές δραστηριότητες της Red Bull έχει αναλάβει ο Oliver Mintzlaff, ο οποίος δεν είναι απαραίτητο ότι αποτελεί ένθερμο οπαδό του παλαιομοδίτικου τρόπου σκέψης και λειτουργίας του Marko. Αναφέρεται ότι η επιρροή του Horner συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς συμμετέχει στη λήψη πολλών σημαντικών αποφάσεων για τη θυγατρική ομάδα της Red Bull στη Formula 1, την AlphaTauri, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής οδηγών και διευθυντών, όπως ο CEO Peter Bayer.

Όπως αποκάλυψε ο Horner έπειτα από τα ρατσιστικά σχόλια του Marko εναντίον του οδηγού της Red Bull, Sergio Perez, ο 80χρονος Αυστριακός δεν είναι υπάλληλος της ομάδας, αλλά της Red Bull GmbH. Υποτίθεται ότι αυτή την εβδομάδα θα γινόταν σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου στην οποία θα αποφασιζόταν το μέλλον του Marko, ωστόσο ο ίδιος το διέψευσε, αναφέροντας ότι διατηρεί συμβόλαιο με τη Red Bull έως το τέλος του 2024: «Δεν έχω ιδέα από που προέρχονται οι φήμες. Δεν υπάρχει καμία σύσκεψη, έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους».

«Το πότε και πώς θα σταματήσω, πότε θα τελειώσει, το αποφασίζω εγώ και όχι για παράδειγμα ο κ. Horner. Λόγω της νέας δομής της εταιρείας, όλα είναι διαφορετικά και οι άνθρωποι προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τις αρμοδιότητές τους. Όλα αυτά είναι απλώς εικασίες, όπως και για τον Perez, δεν υπάρχει τελεσίγραφο για το 2024».

Η θέση του Sergio Perez στην ομάδα έχει αποτελέσει επίκεντρο πολλών εικασιών, αλλά φαίνεται ότι είναι εξασφαλισμένο ότι θα ξεκινήσει -τουλάχιστον- τη σεζόν του 2024 με τη Red Bull, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε πως ο Daniel Ricciardo θα αναλάβει το δεύτερο cockpit της AlphaTauri την επόμενη χρονιά, πλαισιώνοντας το Yuki Tsunoda. O 34χρονος Αυστραλός αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στο GP ΗΠΑ, έπειτα από τον τραυματισμό του στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!