F1: Με Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo το 2024 η AlphaTauri

H AlphaTauri ανακοίνωσε την οδηγική της σύνθεση για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1, με το Yuki Tsunoda να πλαισιώνεται από τον Daniel Ricciardo, ενώ ο Liam Lawson θα είναι εφεδρικός οδηγός των ομάδων της Red Bull.

F1: Με Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo το 2024 η AlphaTauri

H AlphaTauri ανακοίνωσε την οδηγική της σύνθεση για το Πρωτάθλημα του 2024 στη Formula 1, με το Yuki Tsunoda να πλαισιώνεται από τον Daniel Ricciardo, ενώ ο Liam Lawson θα είναι εφεδρικός οδηγός των ομάδων της Red Bull.

Του χρόνου, ο 23χρονος Ιάπωνας Yuki Tsunoda θα αγωνιστεί για 4η σεζόν με τα χρώματα της AlphaTauri, η οποία αναμένεται να αγωνίζεται με διαφορετικό όνομα στο Πρωτάθλημα της Formula 1 από την επόμενη χρονιά. Τον Tsunoda θα πλαισιώσει ο 34χρονος Αυστραλός Daniel Ricciardo, ο οποίος είναι τραυματίας αυτή τη στιγμή, με κάταγμα στο μετακάρπιο οστό του αριστερού χεριού έπειτα από το ατύχημα που είχε στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας.

Στόχος της AlphaTauri είναι ο νικητής 8 Grand Prix στη Formula 1, Daniel Ricciardo, που βρέθηκε στο cockpit της ομάδας τον Ιούλιο, αντικαθιστώντας τον Ολλανδό Nyck de Vries, να ηγηθεί της ομάδας, στην επιστροφή του στο grid με μία πλήρη σεζόν, αφότου έμεινε χωρίς cockpit στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς.

Παρότι ο 21 ετών Liam Lawson έχει κάνει πολύ καλή δουλειά αντικαθιστώντας το Ricciardo στους τελευταίους τρεις αγώνες (και πιθανότατα και για το GP Κατάρ), η AlphaTauri προτίμησε να βασιστεί στην εμπειρία του Αυστραλού για την επόμενη χρονιά. Ο Lawson θα αναλάβει καθήκοντα αναπληρωματικού οδηγού τόσο στην ιταλική ομάδα, όσο και στη Red Bull.

O Yuki Tsunoda δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι θα παραμείνω στη Scuderia AlphaTauri για τη σεζόν του 2024 στη Formula 1. Ανυπομονώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να συνεργάζομαι με την ομάδα και τον Daniel. Προφανώς, θα πιέσω όσο το δυνατόν περισσότερο για το υπόλοιπο της σεζόν και μετά, για να προοδεύσω ως οδηγός. Είμαι ευγνώμων για τη Red Bull και τη Honda, που συνεχίζουν να με υποστηρίζουν και να πιστεύουν σε μένα, και είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για τη συνέχιση της συνεργασίας».

O Daniel Ricciardo δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω ξανά με τον Yuki του χρόνου και θα συνεχίσω το ταξίδι με τη Scuderia AlphaTauri. Μετά την πρόοδο που έχουμε ήδη σημειώσει και τα σχέδια για το μέλλον, είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα. Χτίζουμε κάτι, και αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουμε πολλά να περιμένουμε με ανυπομονησία».

Ο Peter Bayer, CEO της AlphaTauri, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε προνομιακή θέση, έχοντας πρόσβαση σε πολλά μεγάλα ταλέντα από τον κόσμο της Red Bull. Αυτό είναι προς τιμήν της δουλειάς που κάνει ο Helmut Marko εδώ και πολλά χρόνια. Τόσο ο Daniel όσο και ο Yuki δεν έχουν δείξει απλώς φανταστική αγωνιστική ικανότητα, αλλά είναι επίσης σπουδαίοι παγκόσμιοι πρεσβευτές της ομάδας και του αθλήματός μας. Ο Liam έβαλε τον εαυτό του στο επίκεντρο της F1 σε μόλις τρεις αγώνες, και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να συνεχίσουμε να τον προετοιμάζουμε για το μέλλον».

Ο Franz Tost, που διανύει τους τελευταίους του μήνες ως επικεφαλής της ομάδας της AlphaTauri, δήλωσε: «Την επόμενη χρονιά, οι τεχνικοί κανονισμοί παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητοι. Επομένως, ήταν λογικό να επιδιώξουμε συνοχή και στην οδηγική μας σύνθεση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη που έχει δείξει ο Yuki τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην ομάδα μας και με τη μεγάλη αγωνιστική εμπειρία του Daniel που έχει κερδίσει αγώνες, θα έχουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά οδηγικά δίδυμα στο grid του 2024».

«Ο Peter (Bayer) και ο Laurent (Mekies, που θα αναλάβει επικεφαλής της ομάδας το 2024) θα έχουν ένα σπουδαίο δίδυμο για να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όσο για τον Liam, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής, σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα στον αναπτυξιακό του ρόλο ως τρίτος οδηγός και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχει μέλλον στη Formula 1».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!