F1-Lewis Hamilton: Δεν έχω δει πιο κυρίαρχο μονοθέσιο

Ο 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι η φετινή Red Bull είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει στη 17ετή πορεία του στο σπορ ακόμα και σε σύγκριση με τα πιο ανταγωνιστικά χρόνια της Mercedes.

F1-Lewis Hamilton: Δεν έχω δει πιο κυρίαρχο μονοθέσιο

Ο 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι η φετινή Red Bull είναι το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει στη 17ετή πορεία του στο σπορ ακόμα και σε σύγκριση με τα πιο ανταγωνιστικά χρόνια της Mercedes.

H κυριαρχία που επέδειξε η Red Bull στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν συνεχίζεται ακάθεκτη. Μάλιστα, η Πρωταθλήτρια ομάδα έχει αυξήσει τη διαφορά της από τις υπόλοιπες. H αυστριακή ομάδα έχει κερδίσει τους 12 από τους 13 τελευταίους αγώνες της Formula 1 και έχει σημειώσει το «1-2» στους τρεις τελευταίους. Ωστόσο, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο γεγονός ότι Ferrari και Mercedes δεν έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο Hamilton δήλωσε ότι «δεν είναι για μένα να πω» αν υπάρχει κίνδυνος να αποχωρήσουν οπαδοί της Formula 1 λόγω της κυριαρχίας της Red Bull, αλλά προσέθεσε: «Σίγουρα δεν έχω δει ποτέ ένα μονοθέσιο τόσο γρήγορο. Όταν ήμασταν ταχύτεροι δεν ήμασταν τόσο γρήγοροι. Νομίζω ότι αυτό είναι το ταχύτερο μονοθέσιο, που έχω δει, ειδικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω γιατί ή πώς, αλλά πέρασε από μπροστά μου με μεγάλη ταχύτητα. Δεν μπήκα καν στον κόπο να μπλοκάρω, γιατί υπήρχε τεράστια διαφορά ταχύτητας».

Ο team-mate του Hamilton στη Mercedes, George Russell, που κράτησε το τρόπαιο της 3ης θέσης για λίγες ώρες, ενώ η FIA βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με την Aston Martin για τη δεύτερη ποινή του Fernando Alonso, δήλωσε για την υπεροχή της Red Bull: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτό που έκανε η Red Bull. Η διαφορά από το υπόλοιπο grid, νομίζω ότι είναι μεγαλύτερη από ό,τι έχουμε δει ίσως από την εποχή της Mercedes το 2014. Είναι μία πολύ σοβαρή διαφορά, και υποθέτω ότι όλοι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται πιο σκληρά για να καταλάβουν πώς θα την καλύψουν».

Το GP Σαουδικής Αραβίας δεν αποτέλεσε το καλύτερο Σαββατοκύριακο για τον Hamilton, ο οποίος στο μέσο του αγώνα, ακόμα και με τη μέση γόμα, δεν είχε τη δυνατότητα να απειλήσει τον Russell, ο οποίος είχε τοποθετήσει τη σκληρή γόμα πλέον.

Ο Hamilton δήλωσε ότι δεν είχε επιλέξει το κατάλληλο στήσιμο για την πίστα της Jeddah: «Το στήσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετώπισα. Έκανα λάθος επιλογή για τις κατατακτήριες δοκιμές και δεν ήταν καλό ούτε στον αγώνα, οπότε δυσκολεύτηκα. Προσπαθούσαμε να κάνουμε μεγάλο (αρχικό) stint με τη σκληρή γόμα, αλλά επενέβη το αυτοκίνητο ασφαλείας, οπότε έπρεπε να εισέλθω στα pits».

Ωστόσο, για τη Mercedes ήταν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι κατάφερε να τερματίσει με αμφότερα τα μονοθέσιά της εμπρός από τις Ferrari. O Hamilton σχολίασε: «Είναι σίγουρα περίεργο να βλέπουμε τις Ferrari πίσω μας. Ελπίζω να μπορέσουμε να φέρουμε κάποιες αναβαθμίσεις το συντομότερο δυνατό, για να καλύψουμε τη διαφορά από τις Aston Martin».

Ο επικεφαλής μηχανολογίας πίστας της Mercedes, Andrew Shovlin, δήλωσε για το Σαββατοκύριακο της γερμανικής ομάδας: «Το μονοθέσιο απαιτεί σκληρή δουλειά για να το τοποθετήσουμε στο σωστό πλαίσιο και δεν είναι όσο εύκολο πρέπει να είναι για τους οδηγούς, αλλά σίγουρα έχουμε βρει μία καλύτερη ισορροπία από ό,τι στο Μπαχρέιν και ήταν πολύ πιο ευγενικό προς τα ελαστικά του».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes) & Carlos Sainz (Ferrari), GP Σαουδικής Αραβίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!