F1: Στις 15 Φεβρουαρίου καταφθάνει η Mercedes W14

H Mercedes ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την W14, το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2023, στις 15 Φεβρουαρίου.

F1: Στις 15 Φεβρουαρίου καταφθάνει η Mercedes W14

H Mercedes ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την W14, το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2023, στις 15 Φεβρουαρίου.

Η Mercedes ανανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου του 2023, της W14, η οποία θα αποκαλυφθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Η γερμανική ομάδα ευελπιστεί ότι το φετινό μονοθέσιο θα έχει πολύ καλύτερες βάσεις από αυτό της προηγούμενης χρονιάς, για να επιστρέψει στη διεκδίκηση τίτλων. Άλλωστε, η Red Bull, η οποία κατέκτησε και τους δύο τίτλους το 2022, αναφέρει ότι φοβάται περισσότερο την Mercedes παρά τη Ferrari, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν.

Από την έναρξη της σύγχρονης υβριδικής εποχής της Formula 1 το 2014, η Mercedes έχει κατακτήσει 15 Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών, αλλά πέρυσι, κατάφερε να κερδίσει μόνο έναν αγώνα σε ολόκληρη τη σεζόν, τον προτελευταίο (GP Βραζιλίας), με τον George Russell. Μάλιστα, η παρουσίαση της W14 θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των 25ων γενεθλίων του νεαρού Βρετανού, που θα πλαισιώσει για δεύτερη σεζόν τον 7 φορές Πρωταθλητή και συμπατριώτη του, Lewis Hamilton.

Η Mercedes αποκάλυψε ότι η κακή σεζόν του 2022 την ανάγκασε να βελτιώσει την αποδοτικότητα των εργαλείων προσομοίωσης και πιο συγκεκριμένα του CFD (υπολογιστική ρευστοδυναμική), για να έχει τη δυνατότητα να προσομοιώσει τα προβλήματα porpoising που αντιμετώπισε στις αρχές της περυσινής χρονιάς.

Όπως δήλωσε ο Russell, «μάλλον μας κόστισε 8 μήνες λόγω της εξέλιξης που κάναμε πριν από τη σεζόν. Πήγε κάπως πίσω στον κάδο και ξεκινήσαμε πάλι από το μηδέν». Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, έχει υποσχεθεί ότι η W14 θα φέρει πολλές εκπλήξεις, καθώς η ομάδα αναμένεται να αλλάξει φιλοσοφία σχεδιασμού, έχοντας διαγνώσει ότι έκανε μερικές σημαντικές λανθασμένες επιλογές στα αρχικά στάδια εξέλιξης του περυσινού μονοθεσίου.

Μένει να διαπιστωθεί αν αυτό θα σημαίνει ότι το μονοθέσιο είναι οπτικά διαφορετικό, καθώς περιμένουμε να δούμε αν θα διατηρηθεί ο σχεδιασμός πολύ μικρών καλυμμάτων ψυγείων της W13. H Mercedes συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να κάνει ένα σύντομο shakedown στην πίστα του Silverstone την ημέρα της παρουσίασης των καινούργιων μονοθεσίων της.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων μονοθεσίων F1 για το 2023

06 Φεβρουαρίου: Williams (χρωματισμός)
11 Φεβρουαρίου: AlphaTauri (χρωματισμός)
13 Φεβρουαρίου: Aston MartinMcLaren
14 Φεβρουαρίου: Ferrari
15 Φεβρουαρίου: Mercedes
16 Φεβρουαρίου: Alpine

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!