F1: Ενόψει 2023

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, γνωρίζουμε ορισμένες ημερομηνίες παρουσιάσεων του 2023, ενώ ήδη μία από τις ομάδες άναψε για πρώτη φορά τον κινητήρα του καινούργιου μονοθεσίου της.

F1: Ενόψει 2023

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, γνωρίζουμε ορισμένες ημερομηνίες παρουσιάσεων του 2023, ενώ ήδη μία από τις ομάδες άναψε για πρώτη φορά τον κινητήρα του καινούργιου μονοθεσίου της.

Οι ομάδες της Formula 1 θα κάνουν ένα διάλειμμα για τις γιορτές, πριν επιστρέψουν στην προετοιμασία τους με… τέρμα γκάζι για την έναρξη της σεζόν του 2023. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα καινούργια μονοθέσιά τους στα μέσα Φεβρουαρίου, πριν από το μοναδικό τριήμερο τεστ χειμερινών δοκιμών.

Αυτό θα λάβει χώρα στην πίστα του Sakhir μεταξύ 23 και 25 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν με το GP Μπαχρέιν στις 5 Μαρτίου. Γνωρίζουμε ήδη ότι η Aston Martin θα παρουσιάσει την AMR22 τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ενώ η Ferrari το δικό της καινούργιο μονοθέσιο την επόμενη ημέρα.

Όπως και πέρυσι, η Mercedes έγινε η πρώτη ομάδα που άναψε τον κινητήρα του μονοθεσίου της για την επόμενη σεζόν, της W14, ήδη πριν τελειώσει το ημερολογιακό έτος του 2022 και οι εργαζόμενοι πάψουν να εργάζονται για το διάλειμμα των γιορτών.

Οι περισσότερες ομάδες συνήθως πραγματοποιούν τη διαδικασία αυτή λίγο πριν την παρουσίαση του μονοθεσίου, όταν πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της η πλήρης συναρμολόγησή του για πρώτη φορά, αλλά η Mercedes φαίνεται να ακολουθεί διαφορετική τακτική τα τελευταία χρόνια.

Η AlphaTauri θα αποκαλύψει στις 11 Φεβρουαρίου το χρωματισμό του μονοθεσίου της σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη. Η ιταλική ομάδα συνηθίζει να πραγματοποιεί ένα shakedown (τεστ 100 χλμ. με ελαστικά επίδειξης) σε μία ιταλική πίστα πριν από την έναρξη των χειμερινών τεστ.

Σύμφωνα με τον Pierre Gasly, o οποίος άφησε την ιταλική ομάδα για χάρη της Alpine, η AlphaTauri θα αλλάξει τελείως τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μονοθεσίου της. Το γεγονός ότι η AlphaTauri θα αγοράσει περυσινά -και κατά συνέπεια πιο οικονομικά- εξαρτήματα από τη Red Bull Technology, θα βοηθήσει να αφιερώσει μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της στην εξέλιξη της ΑΤ04.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!