F1: Φημολογείται συμφωνία Carlos Sainz και Mercedes

Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Carlos Sainz θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Lewis Hamilton στην ομάδα της Mercedes στη Formula 1 το 2025.

F1: Φημολογείται συμφωνία Carlos Sainz και Mercedes

Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Carlos Sainz θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Lewis Hamilton στην ομάδα της Mercedes στη Formula 1 το 2025.

Έπειτα από την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Fernando Alonso με τη Aston Martin, η ιταλική αθλητική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι ο άλλος Ισπανός του grid της Formula 1, Carlos Sainz, θα προχωρήσει σε διετή συμφωνία με την ομάδα Mercedes, για να τοποθετήσει άλλο ένα κομμάτι του παζλ της μεταγραφικής αγοράς για το 2025.

Ο Sainz, που έχει ανέβει στο βάθρο όλων των αγώνων στους οποίους έχει συμμετάσχει φέτος και μάλιστα στο υψηλότερο σκαλί του στο GP Αυστραλίας, διανύει την τελική του σεζόν με την ομάδα της Ferrari στη Formula 1, καθώς η Scuderia έχει ανακοινώσει την άφιξη του Lewis Hamilton στο Maranello το 2025.

O Hamilton, που θα πλαισιώσει το Charles Leclerc στη Ferrari τουλάχιστον έως το 2026, αφήνει κενή πίσω του τη θέση της Mercedes. Ενώ έως τις προηγούμενες ημέρες ο κύριος στόχος της γερμανικής ομάδας έδειχνε να είναι ο 17χρονος Ιταλός οδηγός της Formula 2 Andrea Kimi Antonelli, ο οποίος θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δοκιμών με μονοθέσιο Formula 1 σε λίγες ημέρες, ο ιταλικός Τύπος διαφωνεί.

Σε άλλο ιταλικό δημοσίευμα, στην ιστοσελίδα F1 in Generale, αναφέρεται ότι ο Sainz βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Mercedes, αν και η διαμόρφωση των λεπτομερειών του συμβολαίου ενδέχεται να καθυστερήσουν την επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, ο Sainz αναζητά πολυετές συμβόλαιο, ενώ η Mercedes του προσφέρει 1+1 ετών, για να μην αποκλείσει το ενδεχόμενο έλευσης του Andrea Kimi Antonelli ακόμα και το 2026.

Οι πρώτες φήμες ότι ο Sainz θα μπορούσε να βρεθεί στη Mercedes ξεκίνησαν να κυκλοφορούν έπειτα από το GP Σαουδικής Αραβίας, όπου o πατέρας του Ισπανού οδηγού και ο μάνατζέρ του (και ξάδερφός του), Carlos Onoro, εθεθάθησαν να βρίσκονται για πολύ ώρα στο χώρο φιλοξενίας της γερμανικής ομάδας στην πίστα της Jeddah.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!