Ο 17χρ. Andrea Kimi Antonelli θα οδηγήσει μονοθέσιο της F1

O νεαρός φέρελπις της Mercedes, Andrea Kimi Antonelli, θα βρεθεί για πρώτη φορά στη ζωή του πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Formula 1 της γερμανικής ομάδας αργότερα μέσα στον Απρίλιο.

Ο 17χρ. Andrea Kimi Antonelli θα οδηγήσει μονοθέσιο της F1

O νεαρός φέρελπις της Mercedes, Andrea Kimi Antonelli, θα βρεθεί για πρώτη φορά στη ζωή του πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου Formula 1 της γερμανικής ομάδας αργότερα μέσα στον Απρίλιο.

O 17χρονος Ιταλός Andrea Kimi Antonelli, μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Mercedes, που αγωνίζεται στη Formula 2 φέτος με την ομάδα της Prema, θα οδηγήσει για πρώτη φορά ένα μονοθέσιο Formula 1 της γερμανικής ομάδας σε ένα διήμερο τεστ στην πίστα του Red Bull Ring στην Αυστρία, μεταξύ 16 και 17 Απριλίου.

Ο Antonelli θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει μία Mercedes W12 του 2021, το τελευταίο μονοθέσιο της ομάδας πριν από την ισχύουσα γενιά τεχνικών κανονισμών της Formula 1 με δάπεδα ground effect. To τεστ εγκλιματισμού θα είναι η πρώτη από τις πολλές προγραμματισμένες δοκιμές που θα πραγματοποιήσει φέτος ο 17χρονος Ιταλός με μονοθέσιο F1, καθώς η Mercedes τον προετοιμάζει για το μεγάλο βήμα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Antonelli είναι μία από τις επιλογές της Mercedes για την κενή θέση που θα αφήσει πίσω του ο Lewis Hamilton το 2025, πηγαίνοντας στη Ferrari. H γερμανική ομάδα θα παρακολουθεί από κοντά την πρόοδο του νεαρού οδηγού, τον οποίο θα μπορούσε επίσης να προσπαθήσει να τοποθετήσει σε μια πελατειακή ομάδα (όπως η Williams), ή να αποφασίσει να του παραχωρήσει μια δεύτερη σεζόν στη Formula 2, στην οποία μετέβη απευθείας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Regional by Alpine, που διεξάγεται με μονοθέσια Formula 3.

Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για την Prema στο Μπαχρέιν, ο Antonelli ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας στη Μελβούρνη, χάρη σε μια 4η θέση στον αγώνα μεγάλου μήκους, έχοντας εκκινήσει από τη 2η θέση του grid. O επόμενος αγώνας της Formula 2  είναι το Μάιο στην Imola, γεγονός που δίνει στον Antonelli ένα κενό για να πραγματοποιήσει δοκιμές με μονοθέσιο F1.

Στο πλαίσιο των κανονισμών που διέπουν τις ιδιωτικές δοκιμές των ομάδων της F1, αυτές μπορούν να γίνουν φέτος και με μονοθέσια προδιαγραφών 2022, τα οποία έχουν μεγαλύτερη ομοιότητα με τα φετινά μονοθέσια, καθώς υπάγονται σε παρόμοιους τεχνικούς κανονισμούς. Αυτό σημαίνει ότι ο Antonelli θα έχει επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσει τη Mercedes W13 του 2022 σε μελλοντικές δοκιμές.

Όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, τα πάντα στη μεταγραφική αγορά της Formula 1 εξαρτώνται αυτή τη στιγμή από τις αποφάσεις του Max Verstappen, o οποίος αποτελεί την πρώτη επιλογή της γερμανικής ομάδας αυτή τη στιγμή, παρότι ο Ολλανδός διατηρεί συμβόλαιο με τη Red Bull έως το τέλος του 2028, το οποίο έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να τιμήσει. Επίσης, δε θα πρέπει να περιμένουμε απόφαση από τη Mercedes όσον αφορά τους οδηγούς έως το καλοκαίρι.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!