F1: Στην Aston Martin έως και το 2026 o Fernando Alonso

O Ισπανός 2 φορές Πρωταθλητής Fernando Alonso θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1 έως τα 45 του χρόνια, καθώς υπέγραψε νέα -τουλάχιστον διετή- συμφωνία με την Aston Martin.

F1: Στην Aston Martin έως και το 2026 o Fernando Alonso

O Ισπανός 2 φορές Πρωταθλητής Fernando Alonso θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1 έως τα 45 του χρόνια, καθώς υπέγραψε νέα -τουλάχιστον διετή- συμφωνία με την Aston Martin.

O… αειθαλής Ισπανός Fernando Alonso, ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές σε Grand Prix από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία της Formula 1, θα συνεχίσει την καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έως την ηλικία των 45 ετών, καθώς υπέγραψε νέα πολυετή συμφωνία με την ομάδα της Aston Martin.

Με αυτό τον τρόπο, βάζει τέλος στις εικασίες για το μέλλον του. Παράλληλα, αυτό σημαίνει ότι ο Alonso θα παραμείνει στη βρετανική ομάδα τουλάχιστον έως το τέλος του 2026, και θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τα μονοθέσια της καινούργιας γενιάς τεχνικών κανονισμών τόσο στον τομέα των πλαισίων όσο και σε αυτόν των μονάδων ισχύος.

Επίσης, αυτό σημαίνει ότι ο Alonso θα συνεργαστεί ξανά με τη Honda, η οποία θα γίνει επίσημη προμηθευτής μονάδων ισχύος της Aston Martin το 2026. Ο Alonso είχε βιώσει μία απογοητευτική τριετία με την ομάδα της McLaren και τον ιαπωνικό V6, τον οποίο είχε αποκαλέσει στον ασύρματο -γνωρίζοντας ότι θα μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεοπτική μετάδοση- κινητήρα GP2 μέσα στην Ιαπωνία, στην πίστα της Suzuka.

H άκαρπη συνεργασία με τη McLaren έκανε τον Alonso να αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2018, για να κατακτήσει τον τίτλο στο WEC (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής), αλλά επέστρεψε στην F1 δύο χρόνια αργότερα (2021) με την ομάδα της Alpine, και πέρυσι μετέβη στην Aston Martin, αντικαθιστώντας το Sebastian Vettel.

Η συνεργασία του Ισπανού με τη βρετανική ομάδα έχει υπάρξει πολύ επιτυχημένη μέχρι στιγμής, καθώς συνέπεσε με την πιο ανταγωνιστική φάση της ομάδας στην αρχή της περυσινής σεζόν και τον οδήγησε 8 φορές στο βάθρο. Ο Alonso ολοκλήρωσε τη σεζόν του 2023 στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών, σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμά του από το 2013. «Είμαι εδώ για να μείνω» ήταν τα λόγια του Alonso στην ανακοίνωση της Aston Martin για τη νέα συμφωνία.

Στο GP Ιαπωνίας, ο Alonso είχε δηλώσει: «Εγώ επέλεξα πότε να φύγω από μια ομάδα, πότε να προσχωρήσω σε μια ομάδα, πότε να σταματήσω την F1. Και εγώ επέλεξα πότε να επιστρέψω. Και τώρα θα επιλέξω τι θα κάνω του χρόνου. Δε θα ακολουθήσω αυτό που κάνουν οι άλλοι και υπαγορεύουν τη μοίρα μου. Θα το κάνω μόνος μου. Για καλό ή για κακό, αυτός είναι ο τρόπος που είμαι».

F1 - Fernando Alonso (Aston Martin)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!