F1: Λεπτομέρειες για την υπόθεση Christian Horner

To μέλλον του παλαιότερου επικεφαλής ομάδας της Formula 1, Christian Horner, στη Red Bull, διακυβεύεται λόγω απρεπούς συμπεριφοράς, και αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τη φετινή παρουσίαση της ομάδας στις 15 Φεβρουαρίου.

F1: Λεπτομέρειες για την υπόθεση Christian Horner

To μέλλον του παλαιότερου επικεφαλής ομάδας της Formula 1, Christian Horner, στη Red Bull, διακυβεύεται λόγω απρεπούς συμπεριφοράς, και αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τη φετινή παρουσίαση της ομάδας στις 15 Φεβρουαρίου.

Δεν έχουν καν αρχίσει οι δοκιμές προετοιμασίας για την καινούργια σεζόν της Formula 1, οι ειδήσεις-βόμβες δε σταματούν. Έπειτα από τη μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Ferrari, εχθές έγινε γνωστό ότι διακυβεύεται το μέλλον του Christian Horner, επικεφαλής της ομάδας της Red Bull από το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 2005. H ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf αναφέρει σήμερα ότι οι μέρες του Horner στη Red Bull είναι μετρημένες.

O Horner κατηγορείται ότι έστειλε απρεπείς φωτογραφίες σε γυναίκα μέλος της ομάδας και τώρα η ιδιοκτήτρια εταιρεία διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστώσει την εγκυρότητα των ισχυρισμών, τους οποίους ο 50χρονος Βρετανός διαψεύδει κατηγορηματικά. Ο Horner, που είναι παντρεμένος με την Geri Halliwell (πρώην μέλος των Spice Girls) και έχουν ένα γιο μαζί, συνεχίζει να διατελεί κανονικά τα καθήκοντά του στη Red Bull προς το παρόν, καθώς συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής της F1, όπου αποφασίστηκαν τροποποιήσεις στους φετινούς κανονισμούς.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι που διεξάγουν την έρευνα εκ μέρους της Red Bull αναμένεται να βρεθούν στην Αγγλία την Παρασκευή για να εξετάσουν την υπεράσπιση του Horner. Αν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες ευσταθούν και καθιστούν αδύνατη την παραμονή του Horner στη θέση του, η Red Bull θα πρέπει να αναζητήσει πολύ γρήγορα νέο επικεφαλής ομάδας. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mirror, η Red Bull θέλει να επιλύσει το ζήτημα πριν από την παρουσίαση της ομάδας για την καινούργια σεζόν της Formula 1, που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο αθλητικός διευθυντής της Red Bull, Jonathan Wheatley, είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος από το εσωτερικό της ομάδας για να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντα του Horner, ενδεχομένως προσωρινά, αλλά πιθανώς και μόνιμα, αν η διοίκηση της εταιρείας αποφασίσει ότι δε χρειάζεται να προσλάβει από έξω. Ο 80χρονος αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δεν ενδιαφέρεται για τη θέση.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph υποστηρίζει ότι αυτό το επεισόδιο ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη ενός πολέμου ισχύος στο εσωτερικό της ομάδας μεταξύ των Horner και Marko. Πέρυσι το φθινόπωρο υπήρχε αναφορά ότι οι δύο ισχυροί άνδρες της ομάδας βρίσκονταν σε διαμάχη μεταξύ τους, κάτι το οποίο αμφότεροι προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία των φημών, αλλά δεν αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι υπάρχει -τουλάχιστον εποικοδομητική- κόντρα.

F1 - Christian Horner (Red Bull)

Πέραν από τις σημαντικές αποφάσεις για την ομάδα της Red Bull στις οποίες συνείσφερε όλα αυτά τα χρόνια ο Horner, αναφέρεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του διευθύνοντα συμβούλου και του επικεφαλής της ομάδας της Racing Bulls (που επίσης ανήκει στη Red Bull), Peter Bayer και Laurent Mekies, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, δήλωσε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος για αυτή τη συνεργεία μεταξύ των δύο ομάδων της Red Bull.

Είχε αποκτήσει σημαντική ισχύ εντός της Red Bull ο Horner και δυσαρέστησε κάποιους ακόμα και εντός της ομάδας; Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Marko εξακολουθεί να διατηρεί περισσότερη ισχύ εντός της εταιρείας και ο Horner δε θα μπορούσε να τον ξεφορτωθεί εύκολα, σε περίπτωση που το επιθυμούσε. Πιο εύκολα θα συνέβαινε το αντίθετο.

F1 - Christian Horner & Helmut Marko (Red Bull)

Επιπλέον, ο Βρετανός δημοσιογράφος Joe Saward, υπενθύμισε ότι υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μία φήμη που θέλει τα συμβόλαια των Christian Horner και Adrian Newey (επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος) με τη Red Bull να είναι αλληλένδετα. Δηλαδή, αν αποχωρήσει ο ένας εκ των δύο, θα έχει το δικαίωμα και ο άλλος να αφήσει την ομάδα.

Αυτό δίνει ακόμα περισσότερη τροφή σε φήμες που λένε ότι ο Newey θα μπορούσε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να μεταβεί στη Ferrari και να βρεθεί στο Maranello με το Lewis Hamilton. Άλλωστε, έχει δηλώσει ότι μετανιώνει που δεν έχει συνεργαστεί με το Hamilton μέχρι στιγμής, καθώς και ότι δεν έχει εργαστεί για το Cavallino Rampante. Το γεγονός ότι η σύζυγος του Newey, Amanda, έκανε like στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σε μία δημοσίευση που διαπραγματευόταν την πιθανότητα να μεταβεί ο ιδιοφυής αεροδυναμιστής στη Ferrari, θεωρήθηκε ως ένδειξη από κάποια ιταλικά μέσα.

Christian Horner & Geri Halliwell

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!