F1: Ο Christian Horner κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στη Red Bull

Ανεξάρτητη έρευνα θα διενεργηθεί στο εσωτερικό της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, καθώς ο επικεφαλής της, Christian Horner, κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά.

F1: Ο Christian Horner κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στη Red Bull

Ανεξάρτητη έρευνα θα διενεργηθεί στο εσωτερικό της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, καθώς ο επικεφαλής της, Christian Horner, κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf, η Red Bull διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα όσον αφορά τη συμπεριφορά του επικεφαλής της ομάδας στη Formula 1, Christian Horner. O 50χρονος Βρετανός κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον ενός μέλους της ομάδας της Red Bull, καθώς σύμφωνα με τη γερμανική Bild, έστειλε απρεπείς φωτογραφίες του σε γυναίκα υπάλληλο. Αν οι ισχυρισμοί ευσταθούν, ο Horner ενδέχεται να χάσει τη θέση του.

Στο γερμανικό Motorsport-Total αναφέρεται ότι υπάρχει ένας φάκελος με ενοχοποιητικό υλικό στα κεντρικά γραφεία της Red Bull στο Fuschl της Αυστρίας που συνοψίζει τους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Περαιτέρω μέτρα και πιθανές συνέπειες θα συζητηθούν στο υψηλότερο επίπεδο διοίκησης της εταιρείας.

Ο Horner θεωρείται αθώος προς το παρόν, αλλά όπως συμβαίνει πάντα στη Formula 1, υπάρχουν ψίθυροι στα παρασκήνια και οι πληροφορίες διαρρέουν αποσπασματικά. Λέγεται ότι ο Horner ότι έχει ενημερωθεί φιλικά να παραιτηθεί οικειοθελώς από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας. Ωστόσο, μπορεί να απέρριψε αυτή τη συμβουλή.

O επικεφαλής των αθλητικών προγραμμάτων της Red Bull GmbH, Oliver Mintzlaff, φαίνεται ότι ήταν αυστηρός όσον αφορά το ζήτημα. Εκπρόσωπος Τύπου της Red Bull δήλωσε στην De Telegraaf: «Αφού η εταιρεία έλαβε γνώση ορισμένων πρόσφατων ισχυρισμών, ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα. Η διαδικασία αυτή, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, διεξάγεται από εξωτερικούς, εξειδικευμένους συμβούλους».

«Η εταιρεία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τα θέματα αυτά και η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή». Ο ίδιος ο Horner, που διατελεί επικεφαλής της ομάδας της Red Bull από το ντεμπούτο της στη Formula 1, το 2005, αρνείται σθεναρά τους ισχυρισμούς.

Σίγουρα πρόκειται για μία είδηση την οποία η αυστριακή ομάδα δεν περίμενε και σίγουρα δεν καλωσορίζει λίγο πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν της Formula 1. Υπάρχει περίπτωση να διακυβεύεται το μέλλον του Horner στη Red Bull; Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρχουν επιπτώσεις για το Horner λόγω της έρευνας αυτής.

Παράλληλα, έπειτα από την ανακοίνωση της μεταγραφής-σοκ του Lewis Hamilton στη Ferrari το 2025, o αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, σχολίασε τις φήμες που θέλουν τη Mercedes να προσπαθεί στο μέλλον να αποσπάσει το Max Verstappen για να αντικαταστήσει το Hamilton, παρότι ο Ολλανδός διατηρεί συμβόλαιο με τη Red Bull έως το τέλος του 2028.

Ο Helmut Marko δήλωσε: «Ο Toto (Wolff, επικεφαλής της ομάδας της Mercedes) θα προσπαθήσει, αλλά δε θα τα καταφέρει. Ο Max έχει καλή μνήμη και δεν έχει ξεχάσει τις κατηγορίες της Mercedes. Το ατύχημα στο Silverstone το 2021 και το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι είναι παραδείγματα αυτού».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!