F1: Στόχος της Alpine είναι ο Mick Schumacher;

Αναφέρεται ότι η Alpine προσπαθεί να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Mick Schumacher για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1, έπειτα από την απώλεια των Fernando Alonso και Oscar Piastri.

F1: Στόχος της Alpine είναι ο Mick Schumacher;

Αναφέρεται ότι η Alpine προσπαθεί να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Mick Schumacher για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1, έπειτα από την απώλεια των Fernando Alonso και Oscar Piastri.

Έπειτα από την ανακοίνωση της μεταγραφής του Fernando Alonso στην Aston Martin το 2023, η Alpine ανακοίνωσε ότι ο περυσινός Πρωταθλητής της Formula 2, Oscar Piastri, θα αντικαταστήσει τον Ισπανό στη γαλλική ομάδα του χρόνου. Ωστόσο, ο 21 ετών Αυστραλός διέψευσε άμεσα τους ισχυρισμούς της Alpine, καθώς εκτιμάται ότι έχει εξασφαλίσει το cockpit του Daniel Ricciardo στη McLaren για το 2023 και η διαμάχη του με τη γαλλική ομάδα ενδέχεται να καταλήξει στο δικαστήριο.

Φημολογείται ότι ο CEO της Renault, Luca De Meo δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι άνθρωποί του τις υποθέσεις Alonso και Piastri. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ιταλός έδωσε εντολή να φέρει η Alpine στην ομάδα της το Γερμανό οδηγό της Haas, Mick Schumacher, για να πλαισιώσει του χρόνου τον Esteban Ocon.

Αν και φαίνεται ότι θα είναι διαθέσιμος και ο Ricciardo, με τη McLaren να εξαγοράζει το συμβόλαιό του, είναι γνωστό επίσης ότι ο De Meo δεν ήταν ευχαριστημένος με τον τρόπο που έφυγε από τη Renault ο Αυστραλός το 2020.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, ακολούθησε στο Instagram τον Mick Schumacher. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επικεφαλής της ομάδας της Alpine, Otmar Szafnauer, πέρασε μεγάλο μέρος του καλοκαιρινού διαλείμματος συνομιλώντας με τον Schumacher, τον μάνατζέρ του, Nicolas Todt, καθώς και με τη Ferrari.

Mick Schumacher (Haas)

O 23χρονος Γερμανός οδηγός αποτελεί μέλος της ακαδημίας νεαρών οδηγών της Ferrari (FDA) και για να αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις του προς το Maranello, χρειάζεται την έγκριση της διοίκησης της Scuderia. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για την αποδέσμευση του Schumacher, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα έτσι να πάρει μεταγραφή στην Alpine.

Σύμφωνα με το γερμανικό RTL, η Haas διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με τον Schumacher για ανανέωση του συμβολαίου του πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για τον Γερμανό, εφόσον η Aston Martin κάλυψε το κενό του απερχόμενου Sebastian Vettel.

Παρότι είναι συνηθισμένη τακτική της Haas να καθυστερεί έως το φθινόπωρο τη διαμόρφωση του οδηγικού της διδύμου (με τον Kevin Magnussen να έχει εξασφαλισμένη τη θέση του), άλλο ένα κομμάτι του παζλ ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς η αμερικανική ομάδα θα παραχωρήσει ένα από τα δύο cockpit της στις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής των GP Ιταλίας και ΗΠΑ στον πρώην οδηγό της Alfa Romeo στην F1 -και μέλος της ακαδημίας της Ferrari- Antonio Giovinazzi.

Antonio Giovinazzi

O διευθυντής της Haas, Günther Steiner, δήλωσε: «Η Ferrari ήθελε να δώσει στον Antonio λίγο χρόνο σε ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1, σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, και φυσικά ήμασταν ευτυχείς να βοηθήσουμε». Ο Giovinazzi (που φέτος αγωνίστηκε στη Formula E) θεωρείται ως πιθανός αντικαταστάτης του Mick Schumacher σε περίπτωση που ο Γερμανός κατευθυνθεί προς την Alpine.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Steiner τηλεφώνησε στον Ricciardo πριν από το GP Ουγγαρίας, αν και η φαίνεται δύσκολο ο Αυστραλός να προσχωρήσει στην αμερικανική ομάδα, ενδέχεται να αποτελεί τη μοναδική του ευκαιρία να παραμείνει σε αγωνιστικό cockpit της Formula 1, αν η Alpine προτιμήσει τον Schumacher.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!