F1: Στο Συμβούλιο Συμβολαίων η υπόθεση Piastri την επόμενη εβδομάδα

Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της Formula 1 θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει αν ο νεαρός Oscar Piastri είναι συμβεβλημένος με την Alpine ή τη McLaren για το 2023.

F1: Στο Συμβούλιο Συμβολαίων η υπόθεση Piastri την επόμενη εβδομάδα

Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της Formula 1 θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει αν ο νεαρός Oscar Piastri είναι συμβεβλημένος με την Alpine ή τη McLaren για το 2023.

Η υπόθεση του 21 ετών Αυστραλού Oscar Piastri έχει ταράξει τα νερά του μεταγραφικού κόσμου της Formula 1. O περυσινός Πρωταθλητής της Formula 2 είναι μέλος της Ακαδημίας νεαρών οδηγών της Alpine, η οποία ήθελε να διατηρήσει τον Fernando Aloso για μία ακόμη χρονιά και να «δανείσει» τον Piastri στη Williams. O Αυστραλός, μαζί με τον μάνατζέρ του, Mark Webber, δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό το σενάριο.

Συνεπώς, το δίδυμο από την Αυστραλία ήρθε σε επαφή με τη McLaren και έκλεισε συμφωνία. Όταν η Alpine έχασε τον Alonso από την Aston Martin, η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Piastri θα πλαισιώσει τον Esteban Ocon στη γαλλική ομάδα το 2023. Ωστόσο, ο Piastri διέψευσε άμεσα τον ισχυρισμό της Alpine. Έκτοτε, η McLaren έχει ανακοινώσει την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου του Daniel Ricciardo, για να κάνει χώρο για τον Piastri, ενώ η Alpine έχει απειλήσει ότι ενδέχεται να τραβήξει το νεαρό Αυστραλό στο δικαστήριο.

Πριν από αυτό όμως, η υπόθεση θα εξεταστεί από το ανεξάρτητο Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων (CRB) της Formula 1, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 29/8 για να διαλευκάνει την υπόθεση Piastri. Δεν είναι σαφές πότε θα μπορούμε να περιμένουμε απόφαση από το CRB. Αυτό ενδέχεται να εξαρτηθεί από την περιπλοκότητα των όρων των συμβολαίων του Αυστραλού με την Alpine και τη McLaren.

Το CRB αποτελείται από επιλεγμένους δικηγόρους που συναντώνται για να αναλύσουν τα συμβόλαια της F1. Εάν προκύψουν διαφωνίες μεταξύ ομάδων ή οδηγών, είναι αρμοδιότητά του CRB να αξιολογήσει την εγκυρότητα των συμβολαίων. Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να κρίνει αν η Alpine έχει διατηρεί το δικαίωμα δέσμευσης του Piastri ή είναι έγκυρη η συμφωνία του Αυστραλού με τη McLaren.

F1 - Esteban Ocon (Alpine), GP Ουγγαρίας 2022

Μόλις το CRB λάβει την απόφασή του, ενημερώνει τις ομάδες καθώς και τη FIA ώστε η Διεθνής Ομοσπονδία να γνωρίζει ποια από αυτές τις δύο έχει το δικαίωμα να εκδώσει αγωνιστική άδεια οδήγησης για τον συγκεκριμένο οδηγό. Στόχος του CRB είναι να αποφύγει πιθανές χρονοβόρες και δαπανηρές δικαστικές ακροάσεις πολιτικών δικαστηρίων, εφόσον προκύψουν αντίστοιχες διαμάχες. Ως μέρος της δέσμευσης κάθε ομάδας να αγωνιστεί στην F1, μέσω της Συνθήκης Ομονοίας συμφωνεί να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του CRB.

Ο Piastri διατηρεί το ρόλο του εφεδρικού οδηγού της Alpine και αυτό το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια του GP Βελγίου και σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα εργάζεται στον προσομοιωτή της ομάδας του Enstone.

Το CRB δημιουργήθηκε μετά τη διαμάχη που προέκυψε αφότου η Benetton απέσπασε τον Michael Schumacher από τα χέρια της Jordan μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο GP Βελγίου του 1991, το οποίο συνέβη σαν σήμερα, 31 χρόνια πριν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!