F1: Η Haas σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις με τον Schumacher

H Haas αποφάσισε να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τον Mick Schumacher για την ανανέωση του συμβολαίου του, καθώς πιστεύει ότι κρατάει όλα τα χαρτιά στα χέρια της, αφότου έκλεισε η πόρτα της Aston Martin.

F1: Η Haas σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις με τον Schumacher

H Haas αποφάσισε να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τον Mick Schumacher για την ανανέωση του συμβολαίου του, καθώς πιστεύει ότι κρατάει όλα τα χαρτιά στα χέρια της, αφότου έκλεισε η πόρτα της Aston Martin.

To συμβόλαιο του Mick Schumacher με τη Haas λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς. H αμερικανική ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει με πολυετή συμφωνία τις υπηρεσίες του άλλου οδηγού της, Kevin Magnussen για το 2023. Ο Δανός έχει κερδίσει 11-2 τον Schumacher στη σύγκριση μεταξύ τους στις κατατακτήριες δοκιμές και προηγείται και στη συγκομιδή βαθμών με 22-12.

Ο Schumacher είχε δηλώσει ότι είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την αμερικανική ομάδα: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται καθημερινά. Πιθανότατα θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες μόνο μετά ή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών».

Ενώ οι συζητήσεις μεταξύ Haas και Schumacher κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, διακόπηκαν αφότου η Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο Fernando Alonso θα αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel, που θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής σεζόν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο διευθυντής της ομάδας της Haas, Günther Steiner, δεν βιάζεται πλέον να διαπραγματευτεί καινούργια συμφωνία με τον Schumacher, καθώς πιστεύει ότι η αμερικανική ομάδα αποτελεί τη μοναδική επιλογή του 23χρονου Γερμανού, αν θέλει να παραμείνει στη Formula 1, δεδομένου ότι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στην Aston Martin.

Αυτό ενδεχομένως όμως να μην ισχύει απόλυτα, διότι υπάρχουν -θεωρητικά- κάποιες επιλογές. Η Alpine διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα κενό cockpit αν επιλέξει να μη συνεργαστεί με τον Daniel Ricciardo, ενώ παραμένει κενό και ένα από τα cockpit της Williams, έπειτα από την επιβεβαίωση ότι ο Alex Albon θα συνεχίσει την πορεία του με την ομάδα και τις επόμενες σεζόν, έχοντας υπογράψει πολυετή συμφωνία.

Ο Steiner πάντως έχει δηλώσει: «Ποτέ δεν αποφασίζουμε για τους οδηγούς πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές και δεν θα το κάνουμε ούτε φέτος. Προφανώς, θα αρχίσω να μιλάω με τον Gene (Haas, ιδιοκτήτης της ομάδας) κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και στη συνέχεια ξέρετε πως το κάνουμε: θα με ρωτήσετε ξανά στον επόμενο αγώνα στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα σας πω κάποια στιγμή στα τέλη Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου τι κάνουμε, και το ίδιο θα συμβεί και φέτος».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η ακαδημία νέων οδηγών της Ferrari ενδέχεται να μην ανανεώσει τη συμφωνία του Schumacher για το 2023. Ο Steiner έχει αναφέρει σχετικά: «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να δούμε τι θα πει η Ferrari. Στο τέλος της ημέρας, δεν γνωρίζω την πραγματική συμφωνία μεταξύ της Ferrari και του Mick, και δεν χρειάζεται να ξέρω. Αν αποφασίσει να πάει κάπου αλλού, δεν μπορώ να το αλλάξω. Μόνο ο Gene και εγώ εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία» (επιλογής οδηγών).

Πάντως, αν ο Schumacher δεν καταφέρει να βρεθεί στο grid της F1 του χρόνου, θα είναι η πρώτη φορά από το 1981 που δεν θα συμμετέχει Γερμανός οδηγός στο Πρωτάθλημα της Formula 1.

F1 - Mick Schumacher (Haas), GP Αυστρίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!