F1 – GP Αυστρίας FP2: Προσομοιώσεις αγώνα

Οι δύο Ferrari ήταν επικεφαλής στην τελική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστρίας, όπου οι χρόνοι έχουν μικρή σημασία.

F1 – GP Αυστρίας FP2: Προσομοιώσεις αγώνα

Οι δύο Ferrari ήταν επικεφαλής στην τελική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστρίας, όπου οι χρόνοι έχουν μικρή σημασία.

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αγωνιστικά τριήμερα με σπριντ, οι χρόνοι στο FP2 του Σαββάτου δεν έχουν μεγάλη σημασία, καθώς απέχουν πολύ από το όριο. Οι ομάδες είναι επικεντρωμένες στις προσομοιώσεις αγώνα ενόψει του σπριντ και του Grand Prix της Κυριακής. Οι δύο Ferrari ήταν επικεφαλής, με τον Carlos Sainz εμπρός από τον Charles Leclerc. Τα ιταλικά μονοθέσια έφεραν το αρχικό έμβλημα του Cavallino Rampante, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ημέρα που ο Enzo Ferrari το τοποθέτησε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της ομάδας του, το 1932.

Οι οδηγοί της Ferrari σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο τους με τη μαλακή γόμα, ενώ οι οδηγοί των Red Bull και Alpine, με τον Max Verstappen εμπρός από τους δύο οδηγούς της γαλλικής ομάδας και τον Sergio Perez να τους ακολουθεί, κινήθηκαν ταχύτερα με τη μέση γόμα. Οι οδηγοί της Alpine δεν βγήκαν στην πίστα παρά μόνο στο δεύτερο μισό της διαδικασίας. Οι δύο οδηγοί της Mercedes, μαζί με τους Valtteri Bottas και Lando Norris συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Lewis Hamilton έχασε 46 από τα 60 λεπτά της διαδικασίας, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του μονοθεσίου του έπειτα από το χθεσινό ατύχημα. Η Mercedes αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το πλαίσιο του Βρετανού (με ένα το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιήσει φέτος), καθώς είχε καταστραφεί η κατασκευή απορρόφησης συγκρούσεων της δεξιάς πλευράς έπειτα από το χθεσινό ατύχημα.

Επίσης, η γερμανική ομάδα αντικατέστησε το κιβώτιο αμφότερων των μονοθεσίων της, χωρίς ποινή, καθώς επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τέσσερα κιβώτια κατά τη διάρκεια της σεζόν και δεν έχουν ξεπεράσει το όριο. Παρότι το μονοθέσια βρίσκονται υπό το καθεστώς parc ferme, η Mercedes αναγκάστηκε να αντικαταστήσει την πίσω αεροτομή του George Russell με μία διαφορετικών προδιαγραφών, διότι δεν είχε στη διάθεσή της πανομοιότυπη, κάτι που επιτρέπεται κατ’ εξαίρεσε σε αγωνιστικά τριήμερα με σπριντ (άρθρο 40.3 των αγωνιστικών κανονισμών).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!