Ράλλυ Ισπανίας: Ιδανική μέρα για τον Thierry Neuville

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai απέκτησε προβάδισμα 16,4 δλ. με τέσσερις ειδικές να απομένουν

Ράλλυ Ισπανίας: Ιδανική μέρα για τον Thierry Neuville

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai απέκτησε προβάδισμα 16,4 δλ. με τέσσερις ειδικές να απομένουν

Σημειώνοντας με το i20 WRC τον καλύτερο χρόνο στις 6 από τις 7 ειδικές διαδρομές του Σαββάτου, ο Thierry Neuville έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη στο Ράλλυ Ισπανίας. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport προηγείται με διαφορά 16,4 δευτερολέπτων του Elfyn Evans, ο οποίος οδηγεί ένα Toyota Yaris WRC. Τρίτος στη γενική κατάταξη και μία ανάσα από τον 8ο παγκόσμιο τίτλο του, είναι ο Sebastien Ogier (επίσης με Yaris).

“Προφανώς όταν όλα πάνε κατ’ ευχήν, απολαμβάνεις να οδηγείς. Η μέρα δεν ήταν πάντως εύκολη, το πρωί υπήρχε χαμηλή πρόσφυση σε αρκετά σημεία. Εμπιστεύτηκα τις σημειώσεις από το πλήρωμα των αναγνωρίσεων και ένιωσα άνετα στο αυτοκίνητο”, σχολίασε ο Neuville. Από την πλευρά του, ο Evans δεν έδειχνε το ίδιο ικανοποιημένος. “Δεν είμαι χαρούμενος, η μέρα δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε. Το πρωί δεν ένιωθα άνετα, όμως το απόγευμα η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη. Βελτιωθήκαμε σε ορισμένα σημεία, όμως δεν είχα την ισορροπία στο αυτοκίνητο που θα ήθελα”.

Ο Ogier έχασε πολύτιμο χρόνο λίγο μετά την εκκίνηση της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα, όταν σταμάτησε να λειτουργεί ο κινητήρας του Yaris. “Δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο συνέβη. Πατούσα τον συμπλέκτη σε μία φουρκέτα και ξαφνικά ο κινητήρας έσβησε. Πάντως τα πήγαμε πολύ καλά στις απογευματινές ειδικές και είχαμε το σωστό ρυθμό”.

Την Παρασκευή η FIA και οι διοργανωτές του WRC ανακοίνωσαν το καλεντάρι για το πρωτάθλημα του 2022, με το Ράλλυ Ακρόπολις να διεξάγεται από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!