DTM – Nurburgring: Αλλαγή επικεφαλής βαθμολογίας

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους αγώνες του DTM στο Nurburgring, όπου η 1η θέση της βαθμολογίας άλλαξε χέρια, με τον Sheldon van der Linde να επιστρέφει στην κορυφή έχοντας αναδειχθεί νικητής στην πρώτη αναμέτρηση.

Στον πρώτο εκ των δύο αγώνων του 5ου γύρου της φετινής σεζόν του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού DTM, που διεξήχθη στην πίστα του Nurburgring και καθυστέρησε αρκετά να ξεκινήσει λόγω ομίχλης, ο 23χρονος Νοτιοαφρικανός Sheldon van der Linde κατέκτησε τη νίκη με την BMW M4 της Schubert Motorsport και να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο van der Linde κληρονόμησε την πρωτοπορία έπειτα από τη σύγκρουση μεταξύ των Felipe Fraga (με Ferrari 488 της ομάδας της Red Bull) και του μέχρι τότε επικεφαλής της βαθμολογίας Mirko Bortolotti (με Lamborghini Huracan της Grasser Racing) στα τελικά στάδια του αγώνα, ενώ μάχονταν για την πρωτοπορία. Πίσω από το νικητή τερμάτισε ο μεγαλύτερος αδερφός του, Kelvin van der Linde, με το Audi R8 της ABT, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο team-mate του, Ricardo Feller.

Στο δεύτερο αγώνα, ο 27χρονος Γερμανός οδηγός της Mercedes HRT, Luca Stolz, κατέκτησε μια επιβλητική πρώτη προσωπική νίκη στο DTM, καταλαμβάνοντας την πρωτοπορία σε επανεκκίνηση έπειτα από παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας χάρη σε ένα ταχύτατο pit stop της ομάδας του και παρέμεινε επικεφαλής μέχρι στην καρό σημαία, έχοντας εκκινήσει από την 7η θέση.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Dennis Olsen με την Porsche 911 της SSR και το βάθρο συμπλήρωσε ο Lucas Auer με τη Mercedes-AMG GT3 της Winward. O Kelvin van der Linde είδε την καρό σημαία 4ος, έπειτα από επαφή με τον αντίπαλο του αδερφού του στη μάχη του τίτλου, Mirko Bortolotti, ο οποίος είχε δεχθεί ποινή 5 θέσεων στη σειρά εκκίνησης για τη σύγκρουση με τον Felipe Fraga στον 1ο αγώνα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!