DTM – Imola: Πρώτες νίκες

Ο Rene Rast σημείωσε την πρώτη του φετινή νίκη και ο Ricardo Feller την πρώτη νίκη της καριέρας του στο DTΜ στους δύο αγώνες της Imola.

O 35χρονος Γερμανός Rene Rast, τρεις φορές Πρωταθλητής του DTM, είχε αποχωρήσει από το θεσμό στο τέλος του 2020 έπειτα τον τίτλο του στην τελική σεζόν με την προηγούμενη μορφή αυτοκινήτων του Πρωταθλήματος, πριν τη μετάβαση σε κανονισμούς GT3, για να αγωνιστεί στη Formula E με την Audi.

Έπειτα από την αποχώρηση της γερμανικής εταιρείας από το Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, ο Rast επέστρεψε στο DTM με την ομάδα της ABT, που αγωνίζεται με Audi R8, αλλά είχε προβλέψει ότι δεν θα πάλευε για νίκες ή παρουσίες στο βάθρο φέτος, καθώς δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στα αυτοκίνητα GT3, σε αντίθεση με άλλους οδηγούς.

Ωστόσο, η πραγματικότητα τον διέψευσε, καθώς στον πρώτο αγώνα της Imola όπου διεξήχθη ο τρίτος γύρος της φετινής σεζόν, κατάφερε να μετατρέψει την πρώτη του φετινή pole position σε νίκη, έπειτα από μάχη με τον παλιό του αντίπαλο Nico Muller που επίσης αγωνίζεται με Audi, της ομάδας του Keke Rosberg.

O team-mate του Rast στην ομάδα της ABT, ο Ελβετός Ricardo Feller, κατέκτησε στο δεύτερο αγώνα την πρώτη νίκη του στο DTM, στην πρώτη του σεζόν στο θεσμό. Ο Feller πραγματοποίησε ένα κρίσιμο προσπέρασμα επί του Αμερικανού Dev Gore (της ομάδας Rosberg) στο 14ο γύρο και δεν απειλήθηκε ξανά. Στη μάχη για την 3η θέση, ο Marco Witmann με την BMW της ομάδας Walkenhorst κατάφερε να προσπεράσει την Mercedes του Lucas Auer (ομάδα: Winward) στον τελευταίο γύρο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!