Βρετανικό Πρωτάθλημα GT – Silverstone 500: Καλύτερα στιγμιότυπα

O μεγαλύτερος αγώνας του Βρετανικού Πρωταθλήματος GT, είχε δραματική μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο για τη νίκη.

Ο Sandy Mitchell με την #72 Lamborghini Huracan της ομάδας Barwell (με έτερο οδηγό του πληρώματος τον Adam Balon), επικράτησε με διαφορά μόλις μισού δευτερολέπτου σε μια σκληρή μάχη με την #88 McLaren 720S του Marvin Kirchhoefer (και Alexander West) της ομάδα Garage 59, στους τελικούς γύρους του τρίωρου αγώνα του Βρετανικού Πρωταθλήματος GT, το Silverstone 500.

Ο Mitchell είχε βρεθεί μπροστά από τον Kirchhoefer έπειτα από την τελευταία έξοδο του Γερμανού από τα pits και κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του για τα επόμενα 35 λεπτά. Με τη νίκη αυτή, ο Mitchell έγινε επίσης ο πρώτος οδηγός που έχει κερδίσει το συγκεκριμένο αγώνα δύο φορές.

Οι Nick Moss και Joe Osborne (#28, επίσης με McLaren) της ομάδας Optimum Motorsport συμπλήρωσαν το βάθρο ενός αγώνα που επειδή δεν είχε παράθυρα pit stop και μέγιστη ώρα πίσω από το τιμόνι τα 100 λεπτά για κάθε οδηγό, παρήγαγε πολλαπλές στρατηγικές.

Ο πρώτος γύρος ήταν επεισοδιακός, με αρκετά τετ-α-κέ και συγκρούσεις, οι οποίες εξουδετέρωσαν πολλούς πρωταγωνιστές από τη μάχη για τη νίκη, συμπεριλαμβανομένων τριών Mercedes-AMG των ομάδων 2 Seas, Abba και RAM, που είχαν εκκινήσει από την 3η, 4η και 5η θέση, αντίστοιχα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!