Η κάμερα που αναγνωρίζει τον οδηγό

Η τεχνολογία “Face Connect” της Genesis αναγνωρίζει τον κάτοχο του αυτοκινήτου και ξεκλειδώνει αυτόματα την πόρτα

Η κάμερα που αναγνωρίζει τον οδηγό

Η τεχνολογία “Face Connect” της Genesis αναγνωρίζει τον κάτοχο του αυτοκινήτου και ξεκλειδώνει αυτόματα την πόρτα

Το λανσάρισμα του συστήματος “Face Connect”, μέσω του οποίου οι πελάτες της μάρκας θα μπορούν να αναγνωρίζονται από το αυτοκίνητο τους ώστε να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τις πόρτες χωρίς να χρειάζονται κλειδί, ανακοίνωσε η Genesis.

Πρόκειται για μία ακόμη τεχνολογία από την premium θυγατρική μάρκα της Hyundai, με στόχο να ενισχυθεί η σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και οχημάτων. Το Face Connect θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με τους οδηγούς, όπως ισχύει και με το σύστημα ταυτοποίησης μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το Genesis G80, τον αντίπαλο της BMW Σειράς 5

Η νέα τεχνολογία της Genesis θα χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την εξατομίκευση, αφού μετά την αναγνώριση του οδηγού από το Face Connect θα παρέχει συγχρονισμό με το προφίλ του. Το αυτοκίνητο θα μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα το κάθισμα του οδηγού και το τιμόνι με βάση τις αποθηκευμένες προτιμήσεις του. Το Head-Up-Display (HUD), οι πλευρικοί καθρέφτες και οι ρυθμίσεις infotainment θα προσαρμοστούν επίσης με βάση τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις του οδηγού.

Το Face Connect διαθέτει κάμερα Near Infra -Red (NIR) για την αναγνώριση προσώπου σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και τη νύχτα. Η τεχνολογία θα απαλλάξει τους οδηγούς και από την ανάγκη να έχουν πάντα μαζί τους κλειδιά. Εάν ένας οδηγός αφήσει το έξυπνο κλειδί του μέσα στο αυτοκίνητο, το όχημα μπορεί να κλειδωθεί χρησιμοποιώντας το σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να απολαμβάνουν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως κολύμπι ή τρέξιμο, χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους τα κλειδιά.

GV60, το ηλεκτρικό SUV της Genesis

Το Face Connect μπορεί να καταχωρήσει έως δύο άτομα για κάθε αυτοκίνητο και τα νέα προφίλ αποθηκεύονται εύκολα χρησιμοποιώντας τη φωνητική υποβοήθηση. Τα καταχωρημένα πρόσωπα είναι κρυπτογραφημένα και αποθηκεύονται με ασφάλεια στο όχημα χωρίς κανένα ρίσκο, ενώ μπορούν να διαγραφούν ανά πάσα στιγμή.

Συνδέοντας το «Σύστημα ελέγχου ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων», οι οδηγοί μπορούν να έχουν πλήρη έλεγχο του οχήματος με βάση βιομετρικές πληροφορίες χωρίς έξυπνο τηλέφωνο ή έξυπνο κλειδί. Οι οδηγοί μπορούν να μπουν στο όχημα χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου και μετά να ξεκινήσουν και να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Επιπλέον, η Genesis έχει επεκτείνει περαιτέρω το πεδίο εφαρμογής του OTA (Over-the-air) Software Update, το οποίο χρησιμοποιείται για την ασύρματη ενημέρωση ορισμένων χαρακτηριστικών του οχήματος και μέχρι πρόσφατα περιοριζόταν στις δυνατότητες του συστήματος infotainment όπως η πλοήγηση και το Head-Up-Display (HUD). Τώρα το φάσμα των ενημερώσεων έχει επεκταθεί σε άλλους συμπεριλαμβανομένης της ενσωματωμένης συσκευής ελέγχου ηλεκτρικού οχήματος, της ανάρτησης, των φρένων, του τιμονιού και των αερόσακων. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να ενημερώνουν το λογισμικό του οχήματός τους χωρίς να επισκέπτονται το συνεργείο.

Η Genesis σχεδιάζει να εφαρμόσει αυτές τις νέες, φιλικές προς τον οδηγό τεχνολογίες, όπως το Face Connect, το σύστημα ελέγχου δακτυλικών αποτυπωμάτων και την επέκταση του OTA Software Update στο επόμενο μοντέλο της, το GV60, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σύντομα. Η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών στη συνέχεια θα επεκταθεί σταδιακά σε άλλα μοντέλα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!