Το ηλεκτρικό Nissan των 13.200 ευρώ (video)

Το Nissan Sakura είναι ένα προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο, με ευέλικτο χαρακτήρα, ικανό να προσφέρει οικονομικές αστικές μετακινήσεις.

Το ηλεκτρικό Nissan των 13.200 ευρώ (video)

Το Nissan Sakura είναι ένα προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο, με ευέλικτο χαρακτήρα, ικανό να προσφέρει οικονομικές αστικές μετακινήσεις.

Η Nissan παρουσίασε ένα νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, οι πωλήσεις του οποίου ξεκινούν στην Ιαπωνία το καλοκαίρι. Πρόκειται για το Nissan Sakura, ένα προσιτό αυτοκίνητο που προστίθεται στη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας, δίπλα στο ήδη εμπορικά επιτυχημένο Leaf και το νέο SUV, Ariya.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nissan, Asako Hoshino, δήλωσε: «Το ολοκαίνουργιο Sakura ακολουθεί το Leaf και τo  Ariya,  ως ένα EV μαζικής αγοράς. Πιστεύουμε ότι θα αλλάξει το παιχνίδι για την ιαπωνική αγορά και θα κάνει τα EVs πολύ πιο προσιτά στο ιαπωνικό αγοραστικό κοινό».

Το Sakura με μήκος 3,395 μ. προσφέρει εξαιρετική ευελιξία μέσα στην πόλη, ενώ παράλληλα, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο 2,495 μ. έχει και αξιόλογους για το μέγεθός του χώρους. Το στάνταρ αυτοματοποιημένο σύστημα ProPilot Park έχει σχεδιαστεί για να κάνει ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη την οδήγηση.

Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο αποδίδει 47 kW (64 ίππους) και 195 Nm ροπής, προσφέροντας το απαραίτητο νεύρο που αναζητά ο οδηγός μέσα στην πόλη, ενώ το Sakura μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία 20 kW του χαρίζει αυτονομία που αγγίζει τα 180 χιλιόμετρα, με την τυπική φόρτιση να διαρκεί συνολικά 8 ώρες. Από την άλλη, η ταχεία φόρτιση από την προειδοποιητική ένδειξη μπαταρίας έως το 80% διαρκεί μόνο 40 λεπτά της ώρας.

Στο εσωτερικό, το μεγάλο ύψος του αυτοκινήτου 1,655 μ. προσφέρει αέρα πάνω από το κεφάλι των επιβαινόντων. Στο ταμπλό ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών, ενώ αυτή του συστήματος πλοήγησης είναι τοποθετημένη οριζόντια για καλύτερη εργονομία, έχει διαγώνιο 9 ίντσες.

Το Sakura, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι, κοστίζει περίπου 13.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του φόρου κατανάλωσης και της επιδότησης οχημάτων καθαρής ενέργειας).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!