Το επόμενο Nissan Micra θα είναι 100% ηλεκτρικό (video)

Θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Renault στη Γαλλία και θα είναι το βασικό μοντέλο στη γκάμα της Nissan

Το επόμενο Nissan Micra θα είναι 100% ηλεκτρικό (video)

Θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Renault στη Γαλλία και θα είναι το βασικό μοντέλο στη γκάμα της Nissan

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει στο MotorOne από τον Οκτώβριο και ανακοινώθηκε επίσημα, ο αντικαταστάτης του Nissan Micra θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το επιβεβαίωσε η ιαπωνική μάρα, όμως δεν ξακαθάρισε αν θα διατηρήσει το ίδιο όνομα και πότε θα κυκλοφορήσει.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Renault ElectriCity στη Γαλλία και θα απευθύνεται στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στον εξηλεκτρισμό της μάρκας. Μέσα από το όραμα «Ambition 2030» έρχονται σύντομα νέα οχήματα και τεχνολογίες, όπως το νέο Nissan Ariya, ένα νέο ηλεκτρικό crossover, καθώς και η μοναδική τεχνολογία e-POWER που φτάνει στην Ευρώπη με τα νέα Qashqai και X-Trail.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα εμπλουτίσει αυτή την ηλεκτρική γκάμα, θα είναι σχεδιασμένο από τη Nissan και θα κατασκευάζεται από τη Renault πάνω στην πλατφόρμα Alliance CMF B-EV. Κοινός θα είναι ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία με το αντίστοιχο Renault 5, όμως κάθε αυτοκίνητο θα έχει το δικό του σχεδιαστικό χαρακτήρα. Μία πρόγευση παίρνουμε από το teaser video, με τα εμπρός φωτιστικά σώματα να θυμίζουν το ΜΙΝΙ.

«Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από τη Nissan και θα κατασκευάζεται από τη Renault χρησιμοποιώντας τη νέα, κοινή μας πλατφόρμα, μεγιστοποιώντας τη χρήση των κοινών περιουσιακών στοιχείων της Συμμαχίας μας, αλλά διατηρώντας τον χαρακτήρα της Nissan. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσέγγισης της “έξυπνης διαφοροποίησης” της Συμμαχίας. Ο διάδοχος του Micra, είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιάσει τους πελάτες μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Nissan, Ashwani Gupta.

Το μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αποτελεί μέρος της «Συμμαχίας 2030», ενός κοινού οδικού χάρτη που ανακοινώθηκε από τη Renault, τη Nissan και τη Mitsubishi Motors και εστιάζει στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και τις συνδεδεμένες μετακινήσεις. Το μοντέλο προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο οχημάτων της Nissan που κατασκευάζει η Renault στη Γαλλία και συμπεριλαμβάνει τα ελαφρά φορτηγά της Nissan, όπως το νέο Nissan Townstar, το οποίο θα διαδεχτεί το e-NV200.

Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, την ονομασία του, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και πότε θα κυκλοφορήσει, θα κοινοποιηθούν αργότερα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!