Η ανανεωμένη Mercedes-AMG GT 4-Door

Η Mercedes-AMG GT 4-Door, το κορυφαίο coupe υψηλών επιδόσεων της γερμανικής μάρκας, δέχθηκε ανανέωση.

Η ανανεωμένη Mercedes-AMG GT 4-Door

Η Mercedes-AMG GT 4-Door, το κορυφαίο coupe υψηλών επιδόσεων της γερμανικής μάρκας, δέχθηκε ανανέωση.

Η πλήρης γκάμα των τετράθυρων coupe Mercedes GT θα ανανεωθεί στο μέσο της ζωής τους με έμφαση στον αναβαθμισμένο εξοπλισμό και διακριτικά τροποποιημένη εξωτερική εμφάνιση. Η Mercedes ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η κορυφαία γκάμα GT 4-Door S E Performance θα αναθεωρηθεί για το 2024, αλλά τώρα η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι και η υπόλοιπη γκάμα GT 4-Door θα επωφεληθεί από παρόμοιες βελτιώσεις.

H GT 4-Door είχε αρχικά ανανεωθεί το 2021, οπότε οι αλλαγές είναι ελάχιστες, αλλά φέρνουν το μοντέλο πιο κοντά στη νέα Mercedes-AMG GT Coupe που λανσαρίστηκε φέτος. Όπως και στη νέα Coupe, υπάρχει μια γρίλια AMG με κάθετες λεπίδες και ένας επιπλέον αεραγωγός κάτω από αυτήν. Η κάτω εισαγωγή αέρα είναι τώρα πιο φαρδιά και στο πλάι βλέπουμε λεπτότερους αεραγωγούς για μια συνολικά λιγότερο επιθετική εμφάνιση από τον προκάτοχό της.

Στη λίστα των επιλογών εξωτερικού χρώματος έχει προστεθεί ένα νέο μεταλλικό λευκό. Μιλώντας για επιλογές, υπάρχει ένα πακέτο αεροδυναμικής που μπορεί να προστεθεί στην GT 4-Door 63 και στην 63 S E Performance, το οποίο προσθέτει ένα εμπρός χείλος, έναν πιο επιθετικό διαχύτη πίσω και μια σταθερή πίσω αεροτομή.

Κάποιες ακόμα αλλαγές μπορείτε να βρείτε στο εσωτερικό της AMG GT 4-Door E Performance, αν και αυτές περιορίζονται σε αύξηση του εξοπλισμού και όχι σε περαιτέρω αισθητικές βελτιώσεις. Μια ηλεκτρική ηλιοροφή και ένας ασύρματος φορτιστής smartphone στο πίσω μέρος είναι πλέον στάνταρ εξοπλισμός και το σύστημα infotainment MBUX έχει ενημερωθεί, και διαθέτει δύο οθόνες 12,3 ιντσών. Το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα Burmester είναι πλέον στάνταρ.

Η V8 ισχύς είναι χαρακτηριστικό σε όλη τη γκάμα της GT 4-Door, με την 63 4MATIC+ να προσφέρει 585 ίππους και 800 Nm ροπής για χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Η 63 S ανεβάζει την απόδοση σε 639 ίππους και 900 Nm ροπής, ρίχνοντας το χρόνο 0-100 χλμ./ώρα στα 3,2 δευτερόλεπτα. Η κορυφαία 63 S E Performance εφοδιάζεται με έναν 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο πίσω, που συνδυάζονται για μια κολοσσιαία ισχύ 831 ίππων και 1.400 Nm ροπής.

Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, ενώ υπάρχει και σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς. Ευτυχώς, τα τεράστια κεραμικά φρένα εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Η Mercedes βελτίωσε την προσαρμοστική αερανάρτηση κατά τη διάρκεια της ανανέωσης του 2021 και παραμένει αμετάβλητη για αυτό το μοντέλο.

Η στάνταρ GT 4-Door 63 ξεκινά στη Γερμανία από 168.153 ευρώ και η κορυφαίων προδιαγραφών S E Performance θα φτάνει τα 185.051 €.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!