Mercedes-AMG GT 4-Door E Performance: Βασιλιάς των super sedan

Η Mercedes πραγματοποίησε μία διακριτική ανανέωση στο κορυφαίο της sedan υψηλών επιδόσεων με επιρροές από τη νέα AMG GT Coupe.

Mercedes-AMG GT 4-Door E Performance: Βασιλιάς των super sedan

Η Mercedes πραγματοποίησε μία διακριτική ανανέωση στο κορυφαίο της sedan υψηλών επιδόσεων με επιρροές από τη νέα AMG GT Coupe.

Μπορεί να έχει ρυθμό που συναγωνίζεται supercar και το αντίστοιχο… soundtrack, αλλά η Mercedes-AMG GT 4-Door έχει δεχτεί μια μάλλον διακριτική ανανέωση για το 2024 με νέο πρόσωπο και αναβαθμισμένο εξοπλισμό. Μέχρι στιγμής, οι αλλαγές εμφανίζονται μόνο στην πιο ισχυρή έκδοση E Performance της GT 4-Door. Με δεδομένο ότι η 4-Door είχε κάνει facelift το 2021, οι οπτικές αλλαγές περιορίζονται στο ελάχιστο και δανείζονται στοιχεία από την AMG GT Coupe που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Όπως και στη νέα Coupe, υπάρχει μια γρίλια AMG με κάθετες λεπίδες και ένας επιπλέον αεραγωγός κάτω από αυτήν. Η κάτω εισαγωγή αέρα είναι πλέον φαρδύτερη και στο πλάι βλέπουμε πιο λεπτούς αεραγωγούς για μια συνολικά λιγότερο επιθετική εμφάνιση από τον προκάτοχό της. Στη λίστα των επιλογών εξωτερικού χρωματισμού έχει προστεθεί ένα νέο λευκό μεταλλικό χρώμα.

Στο εσωτερικό της AMG GT 4-Door E Performance βρίσκονται μερικές ακόμα αλλαγές, αν και αυτές περιορίζονται σε αύξηση του εξοπλισμού και δεν περιλαμβάνουν περαιτέρω αισθητικές βελτιώσεις. Μια ηλεκτρική ηλιοροφή και ένας ασύρματος φορτιστής smartphone στο πίσω μέρος είναι πλέον στάνταρ χαρακτηριστικά και το σύστημα infotainment MBUX έχει αναβαθμιστεί, διαθέτοντας πλέον δύο οθόνες 12,3 ιντσών. Το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα Burmester είναι πλέον επίσης στάνταρ.

Η κορυφαία έκδοση 63 S E Performance εφοδιάζεται με έναν 4λιτρο twin-turbo V8, και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω, οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν κολοσσιαία ισχύ 843 ίππων και 1.400 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, ενώ υπάρχει και σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς.

Τα τεράστια κεραμικά φρένα εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Η Mercedes βελτίωσε στο facelift του 2021 την προσαρμοστική αερανάρτηση, η οποία παραμένει αμετάβλητη για αυτό το αναθεωρημένο μοντέλο.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes-Benz στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!