Αυτό είναι το ανανεωμένο Kia EV6

Το νεότερο ηλεκτρικό Kia EV6 έχει μεγαλύτερη μπαταρία, αναβαθμισμένο εσωτερικό και σχεδιαστικές «πινελιές» από το μεγαλύτερο EV9.

Αυτό είναι το ανανεωμένο Kia EV6

Το νεότερο ηλεκτρικό Kia EV6 έχει μεγαλύτερη μπαταρία, αναβαθμισμένο εσωτερικό και σχεδιαστικές «πινελιές» από το μεγαλύτερο EV9.

H Kia παρουσίασε το ανανεωμένο EV6, το οποίο έχει δεχθεί φρεσκάρισμα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Είχαμε ρίξει μια πρώτη ματιά πρόσφατα στο νέο EV6, όταν η κορεάτικη εταιρεία είχε αποκαλύψει τον σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων. Πλέον όμως έχουμε εικόνες που δείχνουν όλες τις πτυχές του οχήματος.

Εξωτερικά, το αμιγώς ηλεκτρικό hatchback υιοθετεί την πιο πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia, την οποία έχουμε δει τόσο στο EV9 όσο και στο ανανεωμένο Sorento. Το μπροστινό μέρος είναι πιο επιθετικό, τα φωτιστικά σώματα είναι πιο λεπτά, ενώ ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει επίσης ανασχεδιαστεί, με πιο σπορτίφ κοψίματα που ακολουθούν τις γραμμές των φωτιστικών σωμάτων.

Οι ζάντες είναι επίσης καινούργιες και είναι 19 και 20 ιντσών ανάλογα το εξοπλιστικό επίπεδο. Στο πίσω μέρος έχουν αλλαχθεί τόσο τα φωτιστικά σώματα (τα οποία είναι εξίσου λεπτά), καθώς και ο προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέες οθόνες 12,3 ιντσών για το infotainment και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (επίσης 12,3 ιντσών). Στον εξοπλισμό προστίθεται επίσης ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει… ανιχνευτής δακτυλικού αποτυπώματος, για την εκκίνηση του οχήματος αλλά και την δημιουργία ενός εξατομικευμένου προφίλ, το οποίο θα ρυθμίζει το αυτοκίνητο στα επιλεγμένα από τον χρήστη χαρακτηριστικά οδήγησης (θέση οδήγησης, drive modes, κλιματισμός, ένταση μουσικής, κτλ).

kia

Το τιμόνι είναι ελαφρώς τετραγωνισμένο. Στο ταμπλό υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, τόσο για εμπρός όσο και πίσω, ενώ σε περίπτωση σύγκρουσης, 10 νέοι αερόσακοι βελτιώνουν την παθητική ασφάλεια. Τέλος, επειδή η προσοχή στην λεπτομέρεια μετράει, ο ασύρματος φορτιστής έχει πλέον αντιολισθητική επίστρωση ώστε να μη γλιστράνε οι συσκευές από πάνω του.

Οι αλλαγές δεν είναι μόνο επιφανειακές. Η Kia τροποποίησε το σύστημα ανάρτησης, προκειμένου να βελτιώσει την άνεση τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, ενώ πρόσθεσε και ηχομονωτικά υλικά γύρω από το ηλεκτρικό μοτέρ για να μειώσει τον θόρυβό του. Η μπαταρία είναι επίσης μεγαλύτερη, καθώς είναι πλέον χωρητικότητας 84 kWh σε σχέση με τα 77,4 kWh που ήταν το τωρινό μοντέλο.

Δεν έχουμε ακόμα επίσημα νούμερα αυτονομίας, όμως οι γρήγορες δυνατότητες φόρτισης επιτρέπουν ένα «γέμισμα» από το 10 στο 80% σε 18 λεπτά. Οι κινητήρες παραμένουν οι ίδιοι για τα βασικά μοντέλα, με 229 και 325 ίππους ανάλογα την έκδοση. Η ροπή τους θα κυμαίνεται από 350 έως 650 Nm, πάλι ανάλογα με την έκδοση. Το Kia EV6 GT θα αναβαθμιστεί επίσης μέσα στο 2024.

Kia

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!