Πρώτη ματιά στο νέο Kia EV6

To ανανεωμένο Kia EV6 θα έχει επιρροές από το 7θέσιο EV9, ενώ η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Πρώτη ματιά στο νέο Kia EV6

To ανανεωμένο Kia EV6 θα έχει επιρροές από το 7θέσιο EV9, ενώ η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Δεν έχουν περάσει ακόμα 3 χρόνια από τότε που το EV6 παρουσιάστηκε ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Kia, όμως η κορεατική εταιρεία ετοιμάζεται να αποκαλύψει το φρεσκαρισμένο Kia EV6 μέσα στον μήνα.

Στο εσωτερικό, το EV6 θα αναβαθμιστεί με την νέα οθόνη 12,3 ιντσών για το infotainment και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 12,3 ιντσών. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και μια μικρότερη οθόνη αφής, 5,3 ιντσών για τα κουμπιά του κλιματισμού.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, είναι πολύ πιθανό να δούμε στο νέο Kia EV6 την ίδια αναβαθμισμένη μπαταρία 84 kWh με το Hyundai Ioniq 5. Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε και βελτιώσεις στην ηχομόνωση και την ακαμψία του πλαισίου.

Μάλιστα, από τις επίσημες φωτογραφίες, μπορούμε να διακρίνουμε ορισμένες από τις αλλαγές στο μπροστινό και το πίσω μέρος, κυρίως στα ιδιαιτέρως λεπτά φώτα ημέρας, τα οποία χωρίζονται σχεδιαστικά από ένα πάνελ που θυμίζει λάμα μαχαιριού. Το πίσω μέρος φαίνεται να έχει μικρότερες αλλαγές, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στα πίσω φωτιστικά σώματα.

Όμως οι αλλαγές δεν θα είναι τόσο επιφανειακές, καθώς το EV6 αναμένεται να επανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να ενσωματώσει το ντιζάιν του νέου Kia EV9. Οι επιρροές του 7θέσιου SUV έχουν ήδη φανερωθεί στο νέο Kia Sorento.

Η ηλεκτρική γκάμα της Kia θα επεκταθεί ραγδαία μέσα στα επόμενα χρόνια, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει την άφιξη 15 νέων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2027. Για την ευρωπαϊκή αγορά, υπάρχει πλάνο να κυκλοφορήσουν 9 νέα μοντέλα μέχρι το 2027, ανάμεσά τους και το EV3, το οποίο θα βγει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στο 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!