Οι πρώτες teaser εικόνες του Renault 5 E-Tech

Η πολυαναμενόμενη αμιγώς ηλεκτρική αναγέννηση του εμβληματικού Renault 5 έρχεται να ανταγωνιστεί το νέο Mini Electric.

Οι πρώτες teaser εικόνες του Renault 5 E-Tech

Η πολυαναμενόμενη αμιγώς ηλεκτρική αναγέννηση του εμβληματικού Renault 5 έρχεται να ανταγωνιστεί το νέο Mini Electric.

Η Renault αποκάλυψε teaser εικόνες του πολυαναμενόμενου Renault 5 E-Tech πριν από το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024 στις 26 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Παρουσιάζοντας νέες λεπτομέρειες, όπως τα φώτα παραγωγής και την εξωτερική ένδειξη φόρτισης, οι εικόνες σηματοδοτούν την αρχή του τέλους της μακράς δημόσιας προβολής του αυτοκινήτου, η οποία ξεκίνησε με το Renault 5 Concept που παρουσιάστηκε το 2021.

Τα νέα teaser αποκαλύπτουν τα εμπρός φωτιστικά σώματα και τα πίσω φώτα παραγωγής που θα διαθέτει το νέο αμιγώς ηλεκτρικού supermini. Και τα δύο έχουν στυλιζαρισμένα LED και αντλούν άμεση έμπνευση από το concept car. Τα γωνιώδη φωτιστικά σώματα διαθέτουν ένα μικροσκοπικό μοτίβο γαλλικής σημαίας στην επάνω γωνία και ένα σημάδι στο κέντρο τους που παρομοιάζεται με την κόρη του ανθρώπινου ματιού.

Τα όρθια πίσω φώτα είναι επίσης δανεισμένα από το concept, και διαθέτουν οριζόντιες εσωτερικές λωρίδες φωτισμού που θα βοηθήσουν να δώσουν μια ξεχωριστή νυχτερινή εμφάνιση. Η εικόνα αποκαλύπτει επίσης ότι τα φώτα δε θα βρίσκονται κάτω από έναν τυπικό κάλυμμα, με ένα όρθιο πτερύγιο στην άκρη του να λειτουργεί ως αεροτομή για την εξομάλυνση της ροής του αέρα καθώς αποκολλάται από το πλάι του αμαξώματος.

Renault 5 teaser

Όπως και στο concept, τα πίσω φώτα ενώνονται μεταξύ τους με μια μαύρη οριζόντια μπάρα που διατρέχει τη θύρα του χώρου αποσκευών. Μπορούμε επίσης να δούμε το σήμα του νέου Renault 5 που βρίσκεται μέσα στη μπάρα. Το άλλο νέο στοιχείο που αποκαλύφθηκε είναι η εξωτερική ένδειξη φόρτισης που τοποθετείται στο επάνω μέρος του καπό.

Παραπέμποντας στον αεραγωγό του καπό του αρχικού R5, αυτό το νέο γραφικό πάνελ θα εμφανίζει εξωτερικά την κατάσταση φόρτισης του αυτοκινήτου όταν είναι συνδεδεμένο σε πρίζα, φωτίζοντας το γραφικό του αριθμού «5», που αποτελεί το σήμα του αυτοκινήτου.

Αυτές οι εικόνες teaser επιβεβαιώνουν επίσης ότι μια έκδοση του κίτρινου χρώματος του αρχικού concept θα εμφανίζεται ως ένα από τα διαθέσιμα χρώματα εκκίνησης, πιθανώς μαζί με άλλες φωτεινές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, όπως συνιστούν άλλες teaser εικόνες.

Όπως και στο concept, τα πίσω φώτα ενώνονται μεταξύ τους με μια μαύρη οριζόντια μπάρα που διατρέχει τη θύρα του χώρου αποσκευών. Μπορούμε επίσης να δούμε το σήμα του νέου Renault 5 που βρίσκεται μέσα στη μπάρα. Το άλλο νέο στοιχείο που αποκαλύφθηκε είναι η εξωτερική ένδειξη φόρτισης που τοποθετείται στο επάνω μέρος του καπό. Παραπέμποντας στον αεραγωγό του καπό του αρχικού R5, αυτό το νέο γραφικό πάνελ θα εμφανίζει εξωτερικά την κατάσταση φόρτισης του αυτοκινήτου όταν είναι συνδεδεμένο σε πρίζα, φωτίζοντας το γραφικό του αριθμού «5», που αποτελεί το σήμα του αυτοκινήτου.

Όλες αυτές οι νέες λεπτομέρειες έρχονται να προστεθούν σε όσα ήδη γνωρίζουμε για το νέο 5 της Renault, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι θα λανσαριστεί με μια μπαταρία 52 kWh που τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο μπροστά, το οποίο είναι ικανός να διανύσει έως και 400 χλμ. με μια φόρτιση. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small, γνωστή παλαιότερα ως CMP-B EV, και θα διαθέτει στάνταρ πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων υψηλής τεχνολογίας.

H τιμή του νέου Renault 5 αναμένεται να εκκινεί από τα 25.000 ευρώ στις ευρωπαϊκές αγορές που προσφέρουν επιδότηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!