O νέος ήχος του ηλεκτρικού Nissan Leaf (video)

To σύστημα AVAS προειδοποιεί πεζούς και ποδηλάτες για την παρουσία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο δρόμο

O νέος ήχος του ηλεκτρικού Nissan Leaf (video)

To σύστημα AVAS προειδοποιεί πεζούς και ποδηλάτες για την παρουσία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο δρόμο

Εφαρμόζοντας την κοινοτική οδηγία για την εγκατάσταση συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System) από την 1η Ιουλίου 2021 σε όλα τα νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, η Nissan παρουσιάζει την αναβαθμισμένη έκδοση του Leaf.

Στην έκδοση MΥ21, το Leaf είναι εξοπλισμένο με το νέο σύστημα ακουστικής προειδοποίησης για οχήματα, βαφτίζοντας το χαρακτηριστικό ήχο ως «Canto». Το AVAS (ενεργό σε ταχύτητες έως τα 30 χλμ/ώρα) είναι πλήρως συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταδίδει τεχνητά προσομοιωμένους ήχους, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου για την προσέγγιση του οχήματος.

Το Leaf MY21 εξοπλίζεται με Wi-Fi εντός αυτοκινήτου, με Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και τα συστήματα Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI), που καταγράφουν την παρουσία άλλου οχήματος στη λεγόμενη «τυφλή γωνία» και το Intelligent Rear View Mirror.

Το ηλεκτρικό hatch της Nissan θα είναι διαθέσιμο με μπαταρία 40 kWh στις εκδόσεις Visia, Acenta, N-Connecta και Tecna, αλλά και με μπαταρία 62 kWh στις εκδόσεις Acenta, N-Connecta και Tecna.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Nissan Qashqai

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!