Αποκαλύφθηκε το νέο Suzuki Swift

H Suzuki αποκάλυψε στην Ιαπωνία την 4η γενιά του Suzuki Swift, η οποία είναι πανομοιότυπη με το concept που είδαμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Αποκαλύφθηκε το νέο Suzuki Swift

H Suzuki αποκάλυψε στην Ιαπωνία την 4η γενιά του Suzuki Swift, η οποία είναι πανομοιότυπη με το concept που είδαμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Το νέο Suzuki Swift παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μορφή concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, αλλά όπως βλέπουμε από αυτές τις τελευταίες εικόνες που δημοσιοποίησε η εταιρεία, το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι πανομοιότυπο όταν καταφθάσει το 2024. Το έτοιμο για παραγωγή Swift, που αποκαλύφθηκε στην ιστοσελίδα της Suzuki Ιαπωνίας, δεν παρουσιάζει καμία αλλαγή σε σχέση με το concept. Πράγματι, ο σχεδιασμός είναι παρόμοιος με το στρογγυλεμένο σχήμα του supermini που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Suzuki έχει ξεκάθαρα επιλέξει μια εξελικτική εμφάνιση για το νέο Swift. Διαθέτει και πάλι μια «αιωρούμενη οροφή» που δημιουργήθηκε με τη σκοτεινού χρώματος πρώτες κολόνες, καθώς και πολλές καμπύλες άκρες. Το καπό δίνει στο αυτοκίνητο πιο κομψή εμφάνιση. Το πίσω μέρος διαθέτει φώτα που είναι παρόμοια με αυτά του υφιστάμενου μοντέλου, μαζί με μια αεροτομή οροφής και μια κάμερα οπισθοπορείας.

Στο εσωτερικό βλέπουμε μια αναθεωρημένη διάταξη ταμπλό, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας οθόνης αφής 9″ με σύστημα infotainment συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Κάτω από αυτό υπάρχει ένα σύνολο φυσικών διακοπτών ελέγχου του κλιματισμού και πιο κάτω μερικές θύρες φόρτισης USB. Εμφανίστηκε ένα νέο σύνολο οργάνων οδήγησης, αν και το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων είναι πανομοιότυπα με αυτά του προηγούμενου μοντέλου.

Για την τέταρτη γενιά Swift έχει εξελιχθεί ένας νέος κινητήρας. Πρόκειται για ένα 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων που συνδυάζεται με κιβώτιο CVT, το οποίο σύμφωνα με τη Suzuki βελτιώνει την αθόρυβη λειτουργία και την οικονομία καυσίμου. Όπως και προηγουμένως, υπάρχει επίσης ήπια υβριδική ισχύς από μια ενσωματωμένη γεννήτρια μίζας και στα ιαπωνικά μοντέλα υπάρχει η επιλογή της κίνησης σε 2 ή 4 τροχούς, αν και αναμένεται ότι τα ευρωπαϊκά Swift να διατίθενται μόνο με κίνηση στους δύο τροχούς.

Το Swift αναμένεται να καταφθάσει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά, με την τιμή εκκίνησης να είναι πιθανότατα υψηλότερη από αυτήν του σημερινού μοντέλου, που ξεκινά από τα 16.580 ευρώ. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο οικονομικά supermini της αγοράς, ανταγωνιζόμενο τα Citroen C3, Dacia Sandero και Seat Ibiza.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!